S’inicien les obres per remodelar la plaça Torras i Bages

La remodelació durarà uns 3 mesos i permetrà millor-ne l'accessibilitat i la seva funcionalitat

Divendres, 16/12/2022

Aquesta setmana l'Ajuntament de Taradell ha començat les obres de remodelació de la plaça Torras i Bages, situada a la carretera de Viladrau. Les obres tindran una durada aproximada de 3 mesos, i consistiran en crear una plaça a un sol nivell per millorar l'accessibilitat des del carrer, amb un paviment de formigó i lloses i una gran jardinera d'acer corten. També s'hi dibuixaran jocs tradicionals (la xarranca, tres en ratlla…) pintats sobre el formigó. També s'aprofitarà per canviar tota la il·luminació i el sistema de reg de la plaça.

TorrasiBages2La remodelació de la plaça Torras i Bages, després de pràcticament 25 anys des de la seva inauguració, és necessaria pels problemes de conservació que presenta actualment. El motiu d'aquests problemes és el tipus de construcció de l'època, que provoca despreniments de les peces d'obra vista a causa de la humitat i dels arbres existents. A més, els til·lers actuals no són el tipus d'arbre adequats, tant per la manca d'espai necessari pel seu creixement com per les molèsties que genera a les edificacions properes.

Cal destacar que l'Ajuntament de Taradell ha consensuat la remodelació de la plaça Torras i Bages amb el veinat de la mateixa, s'ha buscat la millor solució possible per fer-la accessible i útil per l'entorn. Aquestes obres s'emmarquen en el pla de millores de l'espai públic de Taradell, i pel seu finançament s'ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

 

Localització relacionada