S'inicien les obres per millorar l’accessibilitat a la cruïlla del c. Ramon Pou amb la ctra. Balenyà

La intervenció durarà unes tres setmanes, sempre que no es produeixi cap imprevist

Dimecres, 06/10/2021

Aquest proper dijous l'Ajuntament de Taradell començarà les obres per millorar l'accessibilitat i la seguretat de l'encreuament del carrer Ramon Pou amb la carretera de Balenyà. Les obres consistiran en la construcció de la vorera de la cruïlla del costat de l'Escola Les Pinediques (veure foto), adaptar els guals dels xamfrans a la normativa d'accessibilitat i desplaçar els arbres i l'enllumenat públic de la seva posició actual. Aquestes modificacions han de facilitar el pas de les persones amb mobilitat reduïda, especialment les que van als Habitatges Tutelats o al Consultori, i augmentar la seguretat d'aquesta cruïlla per a tots els vianants. Finalment, aquestes obres es complementaran a l'estiu amb la instal·lació d'un pas elevat a la carretera de Balenyà per substituir el semàfor i les berlineses existents.

Cruïlla carrer Ramon Pou amb carretera de Balenyà

Des de l'Ajuntament de Taradell assumeix que aquestes obres comportaran la tala de tres alzines i un castanyer de la via pública. Tanmateix, aquests arbres s´han de treure per diversos motius: no permeten complir els paràmetres d'accessibilitat exigits, les seves arrels estan provocant problemes als panots de les voreres, i la tipologia d'arbre està ubicat en un lloc inadequat. Una vegada finalitzades les obres, l'Ajuntament de Taradell tornarà a plantar el tipus d'arbre i el nombre que més s'adeqüi en aquest espai.

L'Ajuntament de Taradell demana paciència als veïnat de la zona afectada, i que disculpeu les molèsties que us puguin ocasionar alguna de les intervencions.