S’inicia l’arranjament de diversos camins forestals per la prevenció d'incendis

Cada any es realitzen actuacions durant aquesta època per preparar la campanya d'incendis de l'estiu.

Dimarts, 03/11/2020

Durant aquesta setmana es començaran les tasques de manteniment de diversos camins forestals que formen part de la xarxa viària bàsica destinada a l'extinció d'incendis forestals. Enguany, els camins forestals que s'intervindran seran el camí de la carretera B-520 fins al camí de Puiggrifó; el camí de Puiggrifó fins al Castell d'en Boix; i el camí entre Can Talaia i el pont del Molí del Sors. En total, s'arreglen sis quilòmetres de camins, aproximadament.

Camí de Can Talaia fins al pont del Molí del SorsCamí de Can Talaia fins al pont del Molí del Sors

Aquestes tasques de manteniment consistiran en estendre i compactar grava als llocs a on hi hagi sots; anivellar i compactar la plataforma d'aquests tres camins; i, per últim, netejar la vegetació que envaeix la secció dels camins.

Aquesta intervenció forma part del Pla municipal de Prevenció d'Incendis forestals (PPI), que va ser redactat per la Diputació de Barcelona i consensuat amb l'Ajuntament de Taradell i l'ADF Portal de les Guilleries. El Pla determina les accions que cal realitzar cada any per consolidar les infraestructures d'accés viari i de disposició d'aigua per tal de garantir el trànsit i l'abastiment dels mitjans d'intervenció en incendis forestals. A més, la Diputació de Barcelona assumeix gran part del cost d'aquesta actuació mitjançant la concessió d'una subvenció a l'Ajuntament de Taradell.