S'inicia el Pla d'Activitat física, Esport i Salut a Taradell

El Pla d'activitat física, esport i salut (PAFES) és una iniciativa de la Generalitat que pretén oferir una campanya adreçada a la població sedentària perquè s'incorpori a un programa d'activitat física amb finalitats saludables. Al mateix temps, el programa pretén formar i capacitar els professionals de l'atenció primària perquè incorporin el consell i la prescripció de l'activitat física i esport en la seva pràctica habitual.
Dissabte, 22/11/2014

El PAFES s'està implantat a Taradell, amb l'impuls de l'Àrea Bàsica de Salut i de l'Ajuntament. El lema de la campanya és ‘Activa't caminant' i la seva voluntat és augmentar el nivell de la pràctica d'activitat física de la població, especialment entre les persones sedentàries. Així, es vol facilitar la incorporació de l'activitat física en la vida diària i potenciar un estil de vida actiu per tal d'augmentar el nivell de salut de la població.

Per tal de fer arribar aquesta informació a la població, s'han editat uns materials amb recomanacions per a la pràctica d'activitat física i amb els itineraris que es recomanen per a desenvolupar la pràctica esportiva. D'altre banda, l'Àrea Bàsica de Salut  ha promogut la formació d' un grup de persones que va acompanyat per professionals sanitàris en les seves sortides, que assessoren als assistents en la pràctica saludable de l'activitat física. 

Aquestes sortides dirigides es realitzen els dimarts a les 09:30 del matí i el punt de sortida és davant del CAP. 

A Taradell s'han escollit tres rutes saludables: la ruta centre (1.330 metres), la ruta mitja (2.570 metres), la ruta llarga (3.850 metres).

 

 

Documents relacionats

Enllaços relacionats

AjuntamentPlans, Campanyes i ProgramesSalut