SEXY & SAFE CHALLENGE, Campanya de sexualitat adreçada a adolescents i joves

Dimecres 05/12/2018

SEXY&SAFE CHALLENGE cartell 01

La Mancomunitat La Plana i la Regidoria de Joventut presenten una nova campanya adreçada a adolescents i joves per tal de treballar la sexualitat afectiva a través del Sexy&Safe Challenge.

Amb el concepte “challenge”, que vol dir repte amb anglès, i amb imatges estil “meme” es van revelant diversos aspectes relacionats amb la sexualitat afectiva que permetran assolir amb èxit el repte proposat. La finalitat del repte és la diversió/experimentació i el desig mutu en les relacions sexuals.

La campanya utilitza una imatge propera i divertida i un llenguatge molt proper a les persones adolescents i joves, que permet parlar d'una forma clara de la sexualitat afectiva, des d'un punt de vista ampli i en clau de diversitat sexual. El signe “&” del nom de la campanya ens parla de la relació de suma i sempre actua en positiu.

Olga Capdevila, jove il·lustradora de Malla, ha estat l'encarregada de plasmar i sintetitzar amb imatges tot el contingut elaborat des del Programa de prevenció i sensibilització en matèria de salut, drogues i altres addiccions de la Mancomunitat La Plana.

La imatge principal de la campanya és un preservatiu en forma de llit elàstic que representa protecció, perquè la seguretat en les relacions sexuals és vital. És un element que fa que la nostra experiència sigui realment plaent.

Els valors que envolten la imatge gràfica i els missatges són:

  • SEGURETAT: parlar de seguretat tot tenint un discurs en positiu.
  • PLAER/DIVERSIÓ: fomentar la diversió i l'experimentació sexual.
  • RESPECTE: el desig compartit i el respecte amb les persones implicades en la relació son bàsics per ascendir en la plenitud de l'experiència.
  • VISIÓ INCLUSIVA: els personatges són representats amb formes ambigües no estereotipades amb l'objectiu de mostrar l'àmplia varietat d'identitats, diversitat sexual i pràctiques sexuals.

Les accions, que es desenvoluparan a partir del mes de desembre d'enguany, són les següents:

  1. Campanya: pòsters mida A3 i GIFT's per a les xarxes socials.
  2. El pack S&S challenge: eina per treballar amb adolescents i joves que es distribuirà gratuïtament a través dels serveis de joventut, i també en activitats d'oci nocturn. Conté  2 preservatius, 1 lubricant, 2 adhesius  i alguns consells.
  3. Accions educatives: tallers amb adolescents i joves a càrrec de l'agent de salut de la Mancomunitat La Plana.

La campanya està dins el Programa de prevenció i sensibilització en salut, drogues i altres addiccions i també hi participen la resta de poblacions mancomunades.

SEXY&SAFE CHALLENGE cartell 01
SEXY&SAFE CHALLENGE cartell 01
SEXY&SAFE CHALLENGE cartell 02
SEXY&SAFE CHALLENGE cartell 02
SEXY&SAFE CHALLENGE cartell 06
SEXY&SAFE CHALLENGE cartell 06
SEXY&SAFE CHALLENGE cartell 08
SEXY&SAFE CHALLENGE cartell 08