Setmana de sensibilització sobre els riscos del consum d’alcohol

Contesta el qüestionari per avaluar els teus coneixements, i podràs guanyar un premi!

Dilluns, 20/11/2023

El dia 15 de novembre se celebra el Dia Mundial sense Alcohol, establert per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per conscienciar sobre les conseqüències del consum d'alcohol.

Per aquest motiu a Taradell, mitjançant la Mancomunitat La Plana, s'ha posat en marxa aquesta setmana una campanya per desmitificar l'alcohol i prevenir conductes de risc, amb diferents vídeos als comptes d'Instagram de la Mancomunitat i la comunitat Poca Vergonya, que tracten els mites sobre l'alcohol. A més, s'ha habilitat un qüestionari que posa a prova la ciutadania i que, si es contesta correctament, permet guanyar amb premi d'acord amb l'edat:

  • Joves d'entre 14 i 19 anys, un val de 150 euros per comprar productes relacionats amb les noves tecnologies.
  • Participants de més de 18 anys, una nit d'hotel per a dues persones —amb sopar i sessió d'SPA inclosa— en un dels 13 pobles mancomunats.

Normes per participar al sorteig

  • Tenir 14 anys o més.
  • S'ha de seguir el compte d'Instagram @mancoplana i @poca.vergonya.
  • Comentar un aspecte que et faci poca vergonya sota un dels vídeos publicats etiquetant-hi una persona usuària d'Instagram.
  • Contestar correctament, a partir del 20 de novembre, el qüestionari en línia.

Paral·lelament des del Punt d'Informació i Dinamització (PIDCES), a l'hora d'esbarjo de l'INS de Taradell es faran activitats per desmitificar els mateixos aspectes que es tracten en els vídeos de la campanya.

El programa El Rusc —que inclou la campanya Poca Vergonya— compta amb el suport econòmic del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona per prevenir les conductes de risc.