S'avança l'hora d'obertura del cementiri per Tots Sants

Dilluns, 26/10/2020

El proper dissabte 31 d'octubre i diumenge 1 de novembre, coincidint amb la festivitat de Tots Sants, el cementiri municipal obrirà les portes abans del seu horari habitual. Així, es podrà accedir al recinte a partir de les 9 del matí. L'hora de tancament serà la mateixa, a 2/4 de 6 de la tarda.

A l'accés hi haurà a disposició dels usuaris gel desinfectant hidroalcohòlic i guants. Durant els dos dies hi serà present l'agent cívic i personal de la brigada municipal, que vetllaran pel compliment de les mesures de protecció i prevenció per evitar possibles contagis de Covid-19 i faran les indicacions i recomanacions pertinents.

Recomanacions per als cementiris
  • És obligatori l'ús de mascareta en tot moment, excepte per persones que n'estiguin exemptes per motius de salut.
  • Els nens menors de sis anys també estan exempts d'aquesta obligació. Cal evitar tocar-se els ulls, el nas i la boca amb les mans.
  • Les persones podran acostar-se a dipositar flors als nínxols mantenint les mesures d'higiene i respectant sempre la distància interpersonal entre no convivents. Per fer-ho, es recomana l'ús de desinfectant hidroalcohòlic abans i després de l'ofrena.
  • En el cas d'utilitzar les escales mòbils per accedir als nínxols, les persones que les facin servir s'hauran de posar gel hidroalcohòlic abans i després d'utilitzar-les.
  • No es pot menjar ni beure en tot el recinte.
  • Es recomana als usuaris limitar el temps d'estada al cementiri, així com limitar l'ús de bancs i seients que hi pugui haver.
  • Es recomana ampliar els dies i els horaris d'obertura, sempre que sigui possible, per distribuir l'afluència i facilitar que no es concentrin totes les visites el dia 1.

Recordem la recomanació de limitar els desplaçaments fora del domicili en la mesura del possible, i que les trobades i reunions de més de sis persones no estan permeses.

Així mateix, informem que es permet la visita a altres cementiris d'altres municipis, sempre que es trobin dins de la mateixa comarca.