Resultats de la votació dels Pressupostos Participatius de Joventut

Dijous, 10/03/2022

Els primers Pressupostos Participatius de Joventut han arribat al final del seu procés amb l'execució de les propostes més votades que es realitzaran enguany. Des de l'Ajuntament es valora positivament la implicació dels joves en aquests primers pressupostos participatius del municipi, que per tal de potenciar la participació democràtica i el coneixement de l'acció municipal es van cenyir al jovent, a partir dels 12 anys.

El procés participatiu va començar el setembre passat amb la recollida de 33 propostes diferents de les quals 16 van estar validades per l'equip tècnic i la Comissió Informativa Sectorial en l'àmbit de Serveis a les Persones. La resta no es van admetre per incompliment segons les normes de funcionament del procés, ja fos perquè eren actuacions ja previstes per l'equip de govern; perquè tenien un pressupost fora de l'acordat o perquè tècnicament eren inviables, per exemple un rocòdrom.

Durant la fase de votació, van participar 118 joves, entre 12 i 35 anys, que van votar les propostes que consideraven més adients pel municipi, una xifra prou elevada si es compara amb d'altres poblacions on s'han fet exercicis semblants.

La proposta més votada és la instal·lació d'una xarxa de voleibol a l'aire lliure a l'espai esportiu, pròxim al Pavelló Municipal d'Esports El Pujoló. En segona posició proveir de més papereres el municipi, seguit de la instal·lació de dues taules de pícnic en zones verdes i una font al Pujoló. La partida de 25.000 euros també permet instal·lar una màquina dispensadora de preservatius i xarxes de limitació al camp de futbol de sorra adjacent al pavelló, per evitar que les pilotes surtin del terreny de joc. A la plataforma Taradell Participa s'hi pot consultar totes les propostes i els vots obtinguts.

L'Ajuntament executarà al més aviat possible el màxim nombre de propostes en funció del pressupost i dels condicionants tècnics, i tindrà en compte la resta de propostes per futures actuacions. Alhora agraeix molt el suport dels joves participants i del professorat que els ha esperonat a dir-hi la seva.