Tota la informació sobre el dispositiu electoral d'aquest diumenge

Mesures i protocols a seguir per a unes votacions segures

Divendres, 12/02/2021

La situació de pandèmia per la Covid-19 provoca alguns canvis en el desenvolupament de la jornada electoral d'aquest diumenge. Aquí us podeu informar dels aspectes més rellevants en quant a les mesures preventives que s'han pres per garantir la seguretat en l'àmbit de la salut, així com les novetats logístiques en quant al procediment de votació.

Quines mesures de prevenció cal prendre?

Com en qualsevol espai públic, caldrà portar mascareta i mantenir una distància de seguretat de 1,5 metres. Abans d'accedir al col·legi electoral hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic per rentar-se les mans.

Horaris recomanats per exercir el dret a vot

Es recomana anar a votar dins d'uns determinats horaris, en funció de la situació de risc sanitari de la persona, que són els següents:

Persones de risc De les 9 del matí a les 12 del migdia
Població en general De les 12 del migdia a les 7 de la tarda
Positius de Covid i els seus contactes estrets De les 7 a les 8 de la tarda

Malgrat aquests horaris són una recomanació i en cap cas una obligació, preguem seguir-los en la mesura del possible per responsabilitat i civisme.

Com s'accedirà al col·legi electoral?

Com sempre, el centre de votació estarà ubicat a Can Costa. En aquesta ocasió, el col·legi electoral ocuparà la sala gran i la sala del mig del centre cultural. Per accedir al recinte, però, hi haurà dos punts d'entrada, on es controlarà que l'aforament dins el recinte no superi el màxim permès. Aquest punts d'entrada seràn al Carrer Catalunya i a la Carretera de Balenyà. Els accessos per la part dels jardins, parc infantil, i dipòsit estaran tancats tot el dia. L'entrada al col·legi electoral s'efectuarà des del dels jardins.

En tot moment se seguirà un circuit d'un sol sentit de circulació: accés  mesa de votació  sortida. Féu un cop d'ull al següent diagrama per saber com s'ha organitzat el col·legi electoral:

Plànol del col·legi electoral situat a Can Costa

A quina mesa haig de votar?

Cada persona inscrita al cens electoral té assignada una secció en funció del seu domicili. A l'entrada, a cada votant se li indicarà la seva secció i mesa. De totes maneres, es recomana saber amb antelació quina secció és la que teniu assignada. A la targeta censal que heu d'haver rebut a casa ho indica. Si no, podeu cercar la vostra adreça en aquesta taula per saber la vostra secció:

Carrer/Masia Tipus Numero Seccio
Carrer/Masia Tipus Numero Seccio

 

Un cop sapigueu la vostra seccció, la mesa on us toca votar està definida segon el vostre cognom, i és la que indica aquesta taula:

Primera lletra del 1r cognom Mesa de votació
De la A a la K Mesa A
De la L a la Z Mesa B

Paperetes de votació

Tot seguit, trobareu les taules amb les butlletes i sobres electorals, si és que no dueu el vot preparat de casa, així com les corresponents cabines.

Procediment de votació

Abans d'accedir a la mesa, caldrà esperar fora del col·legi –a la cua corresponent a la vostra secció/mesa– les indicacions de Protecció Civil per poder entrar al recinte evitant aglomeracions. Un cop a dins, us haureu d'identificar dipositant en una safata el vostre document d'identitat, i procedir al vot quan us ho indiqui la presidència de la mesa.

Sortida

La sortida del col·legi s'efectuarà únicament per la porta principal del centre cultural mitjançant el vestíbul, i caldrà evacuar el recinte per la Carretera de Balenyà. El recorregut de la mesa a la sortida s'haurà de fer en el mínim temps possible, no es poden formar grups ni algomeracions durant el recorregut i s'haurà de mantenir una distància de seguretat de 1,5 metres.