Precaució per frenar els contagis a Taradell

Dimecres, 21/10/2020

Vinti-i-dues persones contagiades per Covid-19 a Taradell aquest dimecres situen a 334,09 la taxa de PCR's positius per 100.000 habitants, una mica per sota de la mitjana d'Osona que és de 377,54. Una setmana enrere hi havia 14 contagiats i zero fa 15 dies. Com que els contagis estan pujant molt depressa, des de l'Ajuntament insistim en prendre totes les mesures de prevenció, prou conegudes, per frenar aquest creixement: distància social, mascareta –a tot arreu fora de casa– i rentat de mans.

També demanem que valoreu, en funció de les vostres circumstàncies personals –del vostre entorn familiar, laboral, estat de salut, etc.– si us convé participar o no en activitats que concentren gent fora del grup bombolla, ja siguin actes socials o de grups familiars, on s'han donat la majoria dels darrers contagis.

A més, per primera vegada des que va començar el curs escolar, s'han hagut de confinar estudiants al municipi. Es tracta d'un grup de 19 alumnes d'entre 16 i 17 anys que cursen 2n de Batxillerat a l'INS Taradell, grup en el s'ha detectat una persona contagiada. Demà és previst que facin la prova PCR a la resta i, si tot surt bé, dilluns podran tornar a fer classe presencial. La direcció del centre ha informat degudament a tota la comunitat educativa de l'entorn del grup afectat.

D'altra banda, l'Ajuntament publicarà diàriament l'informe de seguiment del risc de rebrot que cada dia remeten de forma automatitzada els centres hospitalaris del SISCAT a la Delegació del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central i que aquesta fa arribar als ajuntaments. Aquesta informació ja està disponible a taradell.cat/covid19.