Jornada d'esport adaptat a persones amb diversitat funcional

Ciutadans de Taradell participen a la iniciativa mitjançant activitats d'equitació, a Santa Perpètua de Mogoda

Divendres, 13/10/2023

El passat 28 de setembre va tenir lloc la Jornada d'Esport Adaptat d'Equitació, una activitat impulsada per la Diputació de Barcelona i promoguda conjuntament per les àrees de Benestar i d'Esports de l'Ajuntament de Taradell.

La jornada, que va tenir lloc a l'Hípica Can Taió, a Santa Perpètua de la Mogoda, va comptar amb 12 participants, dels quals més de la meitat són de Taradell. Els assistents a l'activitat, que eren persones amb diversitat intel·lectual o física provinents del centre de Sant Tomàs, van poder gaudir d'una experiència única, descobrint les diferents característiques i beneficis de les teràpies assistides per cavalls.

Des de l'Ajuntament es valoren molt positivament aquestes iniciatives ja que són una bona oportunitat per aquest col·lectiu per experimentar i practicar l'equitació i altres disciplines esportives, sovint de difícil accés, i que aporta una millora de l'autoestima i l'afavoriment a nivell físic, psíquic i social.

Persona amb diversitat funcional passejant dalt a cavall amb dos monitors de suportPersona amb diversitat funcional passejant dalt a cavall amb dos monitors de suport