Obertes les inscripcions pel curs de premonitors i premonitores de lleure a Taradell

Dijous, 11/06/2020

Des de l'àrea de Joventut de l'Ajuntament de Taradell juntament amb la Mancomunitat la Plana s'ofereix el programa de formació en el lleure amb l'objectiu de posar a l'abast de les persones joves una oferta formativa que permeti que s'hi puguin dedicar professionalment o en l'àmbit de voluntariat.

Cursos monitors

D'una banda s'impartirà el curs de premonitors i premonitores de lleure, adreçat a joves de 16 i 17 anys, que permetrà tenir una primera visió del món del lleure, perquè aprenguin les funcions del monitoratge, jocs, dinàmiques, tallers i altres recursos de caràcter educatiu. Aquesta formació és de caràcter pràctic però també hi haurà classes teòriques centrades en les funcions, les responsabilitats i la importància de l'educació en el lleure. L'estructura del curs consta de 20 hores de teoria amb l'opció de realitzar 20 hores de pràctiques a entitats de lleure i/o casals d'estiu del territori.

El curs es realitzarà al Centre Cultural Costa i Font de Taradell del 6 al 10 de juliol de 9 a 13 h. És totalment gratuït per les persones joves empadronades als municipis que formen part de la Mancomunitat La Plana. Les places són limitades, per tant se seguirà l'ordre d'inscripció.

Cal preinscriure's abans del 26 de juny al següent enllaç curs premonitors i premonitores Taradell. Un cop finalitzat aquest període, s'enviarà la documentació per formalitzar la inscripció que s'haurà de presentar presencialment demanant cita prèvia al Punt Jove de Taradell.

A causa de la pandèmia del Covid-19, l'activitat formativa s'iniciarà sempre que el territori es trobi en Fase 3, i se seguirà l'estricta normativa marcada pel Departament de Salut i la Direcció General de Joventut.

D'altra banda, s'impartirà els cursos de monitor i monitora o director i directora d'activitats de lleure infantil i juvenil, adreçat a joves de 18 a 29 anys. Els cursos són teòrics-pràctics i tenen les següents durades:

  • Monitor/a: durada mínima de 310 hores (150 h d'etapa teòrica i 160 h de pràctiques)
  • Director/a: durada mínima de 410 hores (290 h d'etapa teòrica i 120 h de pràctiques)

Aquests cursos es subvencionarà el 30% del cost total de curs. Per accedir a la subvenció cal tenir entre 18 i 29 anys, està empadronat a un dels municipis que formen part de la Mancomunitat La Plana i omplir el següent formulari en línia.