Nou sistema de recollida d'oli vegetal amb contenidors al carrer

Ja es pot dipositar l'oli vegetal usat en envasos de plàstic tancat al contenidor que hi ha habilitat al passeig de Sant Genís de Taradell.
Dilluns 30/07/2018

Els Ajuntaments de Balenyà, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Viladrau i l'EMD Sant Miquel de Balenyà, conjuntament amb l'Àrea de Medi Ambient de la Mancomunitat La Plana, inicien una nova recollida de l'oli vegetal mitjançant contenidors al carrer, amb l'objectiu de millorar la gestió d'aquest residu. Concretament, es tracta de l'oli que s'utilitza per cuinar, amanir o que prové de les llaunes de conserva, tant si és d'oliva, de gira-sol o d'alguna altra llavor.

recollida oli

El nou sistema de recollida és tan senzill com posar l'oli vegetal usat en envasos de plàstic tancats (com ampolles) i dipositar-los als contenidors específics que aquests últims dies s'han instal·lat en punts estratègics dels municipis mancomunats. Una empresa externa en farà la gestió i el posterior aprofitament de l'oli recollit. El contenidor d'oli a Taradell el trobareu al passeig de Sant Genís, al costat de la minideixalleria.

L'oli vegetal és un residu contaminant que es produeix a totes les cuines de les nostres llars i, si es recull portant-lo al gestor adequat, passa a ser un residu aprofitable. Si no es recicla, i s'aboca a la pica o al vàter, esdevé una de les principals causes de contaminació de les aigües residuals. Un litre d'oli pot contaminar fins a mil litres d'aigua!

D'aquest oli vegetal usat es pot produir biodièsel, energia renovable no contaminant. També se'n fa sabó, productes de cosmètica i productes d'alimentació animal.

Recordem que tant l'oli com la roba es poden portar també a les deixalleries fixes de la Mancomunitat (Aiguafreda, Malla i Taradell) i a la deixalleria mòbil quan fa estada als diversos municipis durant l'any.

Trobareu més informació sobre la recollida d'oli i recollida de roba usada al díptic adjunt i els links següent:

 

 

PDF - 556 Kb
Díptic Recollida Oli