Obertura dels nous Habitatges Tutelats a Taradell

L'1 d'abril s'obre al públic el nou equipament, situat al carrer Ramon Pou

Dijous, 25/03/2021

El nou equipament d'habitatges tutelats, que ocupa l'espai de l'antic dispensari, són un servei temporal o permanent que pot servir de pont entre la pròpia llar i la residència. L'objectiu és mantenir i potenciar l'autonomia de la persona i alhora fer un acompanyament atenent a la persona quan ho necessiti.

El servei s'adreça a persones de més de 65 anys o amb diversitat funcional majoritàriament autònomes, que per circumstàncies socio-familiars o funcionals no poden romandre a casa seva. La seva gestió està encomanada a la Fundació Vilademany.

Els serveis bàsics que s'inclouen són d'atenció de l'auxiliar de geriatria matí i tarda, teleassistència en emergències 24 hores des del servei d'infermeria de la Fundació, servei de neteja de l'habitatge a fons un cop al mes i bugada de roba plana dos cops al mes. A més dels bàsics, es compta també amb internet i telèfon a l'habitació.

També s'ofereixen els serveis complementaris següents: menjador, esmorzar, dinar, berenar i sopar, servei assistencial, gestió de receptes i supervisió de la medicació, servei de neteja i bugaderia diària i tallers multidisciplinaris. Essent l'única entitat que ofereix serveis complementaris dins els habitatges tutelats a la nostra comarca.

Habitatges tutelats Vilademany 1

L'edifici compta amb 4 plantes edificades: soterrani, baixos, primera i segona planta. En total consta de 16 habitatges. D'aquests, 10 tenen una superfície de 36m2 i disposen d'una sola habitació (per una persona, una parella o germans) més un espai de cuina-menjador-sala i un bany totalment adaptat. Els 6 restants ocupen 44 m2 i estan pensats per compartir. Consten de dues habitacions, cadascuna amb el seu propi bany i un espai comú de cuina-menjador-sala.

La planta baixa conté un habitatge doble, dos individuals i un de triple amb les mateixes condicions que els anteriors. Aquesta planta es reserva a persones amb cadira de rodes, amb habitatges completament adaptats, superfícies rebaixades i amb espai suficient per realitzar les activitats de la vida diària i les instrumentals.

Habitatges Tutelats Vilademany

Tots els habitatges estant moblats i equipats amb els electrodomèstics necessaris. En total hi poden residir fins a 33 persones en cas d'una ocupació màxima.

A la planta soterrani l'edifici compta amb un espai ampli i lluminós que afavoreix la trobada entre residents. Hi ha un menjador, una sala d'estar, dos lavabos adaptats, una sala per fer la bugada, la sala de preparació d'aliments i un pati exterior on es construirà, conjuntament amb els residents, un hort urbà.

El cost total d'aquesta nova construcció és de 2,1 milions d'euros i ha estat finançada en un 36,2% (760.000 €) per la Fundació Vilademany, en un 35,7% (750.000 €) per la Diputació de Barcelona, en un 23,8% (500.000 €) per l'Ajuntament de Taradell i en un 4,3% (90.000 €) per la Generalitat de Catalunya.

Per motius derivats de la pandèmia no es farà de moment cap acte oficial d'inauguració però sí que es farà una jornada de portes obertes el mateix dia 1 d'abril perquè tothom qui ho desitgi pugui visitar el nou equipament municipal. Caldrà demanar cita prèvia trucant al 938 800 375 o enviant un correu electrònic a fundacio@vilademany.org. Els grups no podran superar les 6 persones.

Habitatges tutelats 3

Localització relacionada