Missatge de Cap d'Any de l'alcaldessa Mercè Cabanas

Dijous, 31/12/2020

En aquest any maleit que avui acaba, el Nano ha sigut la darrera persona finada de Taradell. Fidel a la casa que el va acollir, hi portava cinquanta-quatre dels setanta anys que tenia. És un dels 78 taradellencs i taradellenques que ens han deixat –no només per la Covid-19– enmig de la pandèmia. El factor principal de l'Índex Mundial de la Felicitat és tenir una esperança de vida llarga i en bones condicions, seguit del suport social, la llibertat per prendre decisions, la generositat i l'absència de corrupció. De tot això, a Taradell anem prou ben servits.

Si mirem l'altra llista, la del futur, veiem que han nascut 21 nens i 20 nenes: l'enhorabona a les famílies. Per elles seguirem treballant amb entusiasme i creativitat; fent els invents que calgui per actuar en la millora del nostre poble.

Fa un any agraïa la confiança rebuda i el compromís professional de qui treballa a l'Ajuntament. Avui he d'agrair el sobreesforç dels equips sanitaris, que amb un creixement imparable de contagis al poble, 38 avui, ens demanen responsabilitat i control, sobretot en les reunions familiars. No oblido tampoc la tasca dels equips docents, que han afrontat un curs dificilíssim; la dels comerços essencials, que tot i la por van obrir; la dels restauradors i altres serveis que s'han vist obligats a tancar. Us tenim ben presents!

Gràcies a tothom qui ha cooperat per fer més suportable aquesta vulnerabilitat que ens ha sacsejat. La vellesa per mancances i la joventut sobrada d'energia, han vist trencada o aturada la seva vida. Però com deia la Mafalda potser aquest any ens toca canviar una mica i col·laborar més per fer un món més solidari, sostenible, actiu... I, el nostre poble, més atractiu dintre la seva autenticitat.

En Jordi Cuixart, des de la presó, ens recordava aquesta setmana als socis d'Òmnium Cultural que “els ciutadans tenim el deure d'arribar allà on no arriben les institucions” en aquesta triple emergència sanitària, social i democràtica. I això farem, seguir treballant conjuntament per tal que aquest any nou ens porti bones històries.

Endavant les atxes i no ens relaxem amb la Covid-19, però sí amb poesia cada dia!