Mesures a seguir per a les sortides amb infants

Els infants podran sortir acompanyats a partir de diumenge. Com a màxim podran sortir tres criatures i no es podran fer colles.

Divendres 24/04/2020

A partir d'aquest diumenge, 26 d'abril, des de les 9 del matí i fins a les 9 del vespre la canalla podrà sortir a peu des del domicili familiar acompanyada d'un adult durant una hora, després de 43 dies de confinament. Com a màxim podran sortir tres criatures juntes menors de 14 anys i no es podrà accedir als 12 parcs infantils del municipi. Els adolescents poden fer activitats permeses com anar a comprar a peu. Com que els contagis per COVID-19 no s'han aturat i es mantenen estables, cal que tothom mantingui les estrictes mesures higièniques, com desinfectar-se les mans i mantenir una distància social.

Tenint present que des del nucli urbà de Taradell es pot accedir a la natura en menys d'un quilòmetre, es recomana que cada família surti per la ruta més propera cap al camp i el bosc, sense haver de passar la via que travessa el nucli antic, carretera de Balenyà.

L'Ajuntament de Taradell insisteix en el seny per evitar contagis i poder sortir amb el màxim de seguretat i, alhora, tranquil·litat. La recomanació és ser molt prudents per a poder gaudir d'aquesta mesura flexibilitzadora. Per això, remarquem un seguit de mesures a seguir:

  • Sortir a peu: no utilitzar ni bicicletes ni cotxes per accedir al bosc. Es poden utilitzar joguines pròpies com pilotes o patinets.
  • No fer colles, ser molt estrictes en anar cada grup familiar sol.
  • Rentar-se les mans abans i després de sortir de casa.
  • Mantenir una distància social de dos metres.
  • No tocar mobiliari urbà.
    Taradell - Mascaretes infantils
  • Portar mascareta en l'entorn urbà amb afluència de gent. Els Guàrdies Municipals en tenen d'infantils i per a adults de les que han elaborat un grup de persones voluntàries de Taradell.

Recordem que es manté el període de confinament fins al 9 de maig, i que estem en fase de control de la pandèmia. Aquestes mesures alliberadores per a sectors de la societat, començant per la infància, són molt benvingudes. És per això que aquesta setmana la Brigada Municipal ha fet manteniment de les zones verdes per tal que estiguin en condicions.

La Generalitat, per la seva part, farà públiques demà les recomanacions que aprovarà en el Consell Executiu, tot insistint que els municipis les hauran d'adaptar segons les seves característiques, permetent alhora que facin el seu pla de desconfinament.