Més de 20 casos de Covid-19 diagnosticats avui a Taradell

Des del CAP de Taradell es demanen 10 dies d'extrema precaució seguint totes les mesures preventives

Dimarts, 29/06/2021

La pandèmia està a un nivell de contagi com als pitjors dies a Taradell, en paraules dels responsables mèdics del CAP. Només avui dimarts han diagnosticat més de 20 casos en gent jove i adults que, per diferents causes, no s'havien vacunat i als quals han encomanat dintre la bombolla familiar. La causa insisteixen que es troba en la relaxació de mesures per la nit de Sant Joan i, en almenys 10 dels casos diagnosticats el cap de setmana, el motiu es trobaria en el viatge de final de Batxillerat a Mallorca.

Per això des de l'Ajuntament demanem que s'extremi la prevenció durant els propers 10 dies, per tal de fer baixar aquests contagis. Així, preguem mantenir una distància social de metre i mig, l'ús de mascaretes en locals tancats i si no es pot assegurar la distància suara esmentada i el rentat freqüent de mans amb sábó o solució hidroalcohòlica.

Val a dir que, en contrast amb avui, la setmana passada s'havia arribat a una situació ideal, sense cap nou contagi al municipi.

La diferència d'ara respecte a brots anteriors és que la malaltia provoca casos menys greus, malgrat que hi segueix havent risc. Les dades oficials d'avui dimarts tornaven a situar Taradell a dalt de la llista de la Catalunya Central, amb 13 nous casos diagnosticats ahir, que feien pujar a 197 la taxa per 100.000 habitants, quan a la regió és de 76,68. Una xifra que els resultats d'avui indicats des del CAP, i que no han sortit a les estadístiques, encara han desbordat molt més.

Agraïm a tothom la vostra responsabilitat en seguir i respectar les indicacions de forma acurada.