L’organització del Carnaval potencia la campanya “Viu la festa a Taradell! Diverteix-te sense passar-te!”

Ràdio Taradell i les Regidories de Festes, de Joventut i de Governació uneixen forces per un Carnaval més segur.
Dijous 07/03/2019

Un any més, coincidint amb el Carnaval de Taradell, l'organització promou la campanya “Viu la festa a Taradell!! Diverteix-te sense passar-te!”. En aquest sentit, s'han fet diverses accions per conscienciar, especialment el jovent, sobre la importància d'una festa responsable i d'èxit. Per això, des de Ràdio Taradell, l'Ajuntament de Taradell, El Puntal i Protecció Civil es fan una colla de consells a tenir en compte el proper dissabte.

Viu la Festa a Taradell ! Diverteix-te sense passar-te!

S'aconsella als joves menjar abans de la rua i beure aigua de tant en tant per hidratar-se. Es recorda que beure alcohol depèn de cadascú i que no és un bon dia per provar coses noves. A més, la campanya promou el missatge que se surt per passar-ho bé. Això també passa per evitar les baralles, les actituds sexistes o comportaments incívics. I, en un dia amb tanta gent al carrer, també és important tenir controlats el DNI, el telèfon mòbil, les claus i els diners. Tots aquests consells es recullen en un full de mà adreçat als joves.

Campanya Carnaval 2019 1

Aquests dies, a més, s'ha fet arribar una carta a les famílies, ja que també són una peça clau per a l'èxit de la festa de Carnaval. Es recomana pactar amb els fills una hora de tornada adient a la seva edat, pactar punts de trobada durant la rua si és el primer cop que els seu fill surt, recordar als joves que s'ho poden passar bé sense beure alcohol i la importància d'una conducta responsable.

Campanya Carnaval 2019 2

La campanya es completa amb missatges preparats des de la Mancomunitat La Plana en contra les actituds sexistes. Es farà a través de les xarxes socials i de pancartes el dia de Carnaval. Uns missatges que agafen encara més força aquesta setmana, ja que la festa de la disbauxa serà l'endemà del 8 de març.

 

TOT A PUNT

L'organització del Carnaval ja ho té tot a punt per a la rua d'aquest dissabte. A l'espera de tancar les inscripcions de carrosses i comparses, fins ara ja se n'han apuntat una quinzena. La rua començarà a dos quarts de 7 del vespre, després del pregó que faran els locutors del Fricandó matinerde RAC105 Ernest Codina, Aniol Florensa i Guillem Estadella a la plaça de l'Atlàntida.

La rua passarà pels següents carrers: carretera de Balenyà, passeig de Sant Genís, carretera de Mont-rodon, passeig Domènec Sert, carretera de Balenyà, plaça de les Eres, carrer Sant Sebastià, carrer Guillem de Mont-rodon, carrer de la Font, passeig Domènec Sert, carretera de Balenyà, carrer Ramon Pou, carrer Sant Sebastià, plaça de les Eres i carrer de la Vila. Les carrosses o comparses que ho desitgin o necessitin podran abandonar la rua després del carrer de la Vila, seguint pel carrer Batllia. L'ordre amb el qual sortiran les carrosses es farà per sorteig el mateix dissabte a dos quarts d'1 del migdia en directe per Ràdio Taradell.

CARNAVAL-TARADELL-cartell-2019-definitiu.jpg

Un cop acabi la rua, el final de festa del Carnaval serà a Can Costa. A la sala gran, es repartiran entrepans per als membres de les carrosses i comparses i, a les 11, començarà una festa amb el Fricandó matiner de RAC105. Durant la festa també es lliuraran els premis, patrocinats per diversos establiments del poble. El primer premi a la millor carrossa està dotat amb 400€; el segon, amb 300€, i el tercer, amb 100€. El premi a la millor comparsa serà de 100€. Com a novetat, també hi haurà dos accèssits a l'originalitat, un per cada categoria.

El jurat estarà format pels tres pregoners, Ernest Codina, Aniol Florensa i Guillem Estadella; Dolors Mallarach, estilista i assessora d'imatge; Rubén Vázquez, director de Canal Català Osona i excol·laborador de Ràdio Taradell, i el presidirà, com ja és tradició, Christian López, expresident de l'entitat organitzadora del Carnaval de Terra Endins de Torelló.

Les inscripcions de carrosses i comparses per participar a la rua de la disbauxa es poden fer fins aquest dijous a les oficines de l'Ajuntament o a través d'un formulari al web de l'emissora.