Llums de Nadal sí, consum responsable també!

Aquest dissabte hi ha l'encesa de les llums de Nadal amb la tradicional xocolatada i focs artificials, i amb música en directe per acompanyar la festa

Dimecres, 30/11/2022

Taradell tornarà a tenir il·luminació especial per celebrar Nadal i la Cavalcada de Reis però amb un consum energètic responsable. L'Ajuntament de Taradell ha decidit col·locar les llums festives típiques de Nadal i ha adoptat mesures per minimitzar-ne el consum energètic. Així, la il·luminació festiva funcionarà una setmana menys que en anys anteriors i totes les lluminàries seran de tecnologia LED. Això provocarà que el consum energètic de la il·luminació de Nadal sigui molt baix, d'uns 2.000 kWh o, dit d'una altra manera, de 400 € durant aquest període. Aquest consum és l'equivalent al de dos focus d'aparcament o al trajecte d'un camió de Girona a Alacant.

Llums Festes

Des de l'Ajuntament de Taradell es considera important disposar d'il·luminació especial durant les festes de Nadal per complementar activitats tan tradicionals com són la Fira de Santa Llúcia, la visita del Patge Reial o la Cavalcada dels Reis de l'Orient. A més, des de la regidoria de Promoció Econòmica i l'Associació de Botiguers de Taradell es considera que aquesta il·luminació ajuda a dinamitzar i promocionar el comerç local i la compra de proximitat. I precisament no hi ha res més sostenible que realitzar les compres en els comerços locals de Taradell i, sobretot, si són productes de proximitat.

Cal destacar que l'encesa de les llums de Nadal tindrà lloc el proper dissabte, 3 de desembre, amb la tradicional xocolatada popular i música en directe amb un concert de nadales de The Xnas Show Marc X & Aladrocks, acte organitzat per l'Associació de Botiguers de Taradell i l'Ajuntament de Taradell, a partir de les 5 de la tarda a la cruïlla del Passeig Domènec Sert amb la Carretera de Mont-rodon. La festa s'acabarà amb l'espectacular castells de focs a l'Espai 1 d'Octubre.