Oberta la convocatòria de subvencions per a vehicles elèctrics i punts de recàrrega

Les ajudes de l'Institut Català de l'Energia volen promoure la mobilitat elèctrica entre la ciutadania i les empreses

Dilluns, 04/10/2021

Des del dia 2 d'octubre de 2021 fins al 31 de de desembre de 2023 es poden demanar subvencions a l'Institut Català d'Energia (ICAEN) per a vehicles elèctrics i infraestructures de recàrrega de vehicles elèctrics, dins l'anomenat programa MOVES III. Aquests ajuts els poden demanar les persones majors d'edat, les que desenvolupin activitats econòmiques, les empreses i les comunitats de propietaris.

La quantitat de la subvenció pot variar entre els 1.100 € i els 9.000 €, en funció del tipus de vehicle elèctric adquirit i d'altres variables, com el desballestament d'un vehicle antic, persones físiques o professionals amb mobilitat reduïda, etc. D'altra banda, les ajudes per a punts de recàrrega elèctrica oscil·len entre el 30% i el 80% del cost de la infraestructura en funció del tipus de beneficiari.

VE01

Des de l'Ajuntament de Taradell es recomana que aquells ciutadans/es que desitgin sol·licitar aquestes ajudes ho facin en el menor temps possible, ja que la convocatòria finalitzarà quan s'acabi el pressupost previst de 65 milions d'euros i es preveu un allau de sol·licituds en les properes setmanes.

Per obtenir més informació, podeu consultar la web de l'ICAEN.