L’excés de velocitat es redueix en un 91% a la Ronda dels Vilademany

Diumenge, 26/01/2020

Els elements de pacificació del trànsit rodat instal·lats a la Ronda dels Vilademany ha permès reduir l'excés de velocitat de manera considerable. Segons les dades recollides pel radar mòbil que el mes de juny de 2019 s'hi va traslladar, aquest tram tenia un 12% de vehicles que superaven els 50 km/h. Per aquest motiu, i recollint les queixes de veïns de la zona, les regidories de Mobilitat, Governació i Civisme van decidir instal·lar el passat novembre elements per reduir la velocitat dels vehicles que hi circulen, que van consistir en col·locar coixins elevats, balises i pintar la línia de separació de carrils, tot reduint l'amplada dels mateixos.

elements de reducció de la velocitat del trànsit instal·lats a la Ronda Vildemany de Taradell

Amb aquesta mesura, les dades analitzades en els darrers dos mesos permeten comprovar que només un 1% excedeix el límit de velocitat de 50 km/h del vial. Segons les dades extretes del radar mòbil, també s'ha pogut observar que la velocitat mitjana s'ha reduït de 38 km/h a 28 km/h, i que la velocitat màxima ha baixat de 92 km/h a 76 km/h. En el cas de la carretera de Balenyà, on també s'hi van instal·lar elements de pacificació del trànsit rodat, se suposen uns resultats similars, però no s'han pogut comprovar per manca de dades.

Des de l'Ajuntament de Taradell es fa una crida a les taradellenques i als taradellencs a no superar els límits de velocitat en cap dels carrers del poble, no només en els punts on hi ha elements reductors. Tanmateix, des del consistori es continuarà treballant per analitzar els punts més conflictius del municipi i buscar les solucions més idònies per la seguretat viària.