L’Escola Les Pinediques ja disposa d’una instal·lació d’autoconsum fotovoltaic

Durant aquest juliol s'ha posat en marxa la nova instal·lació d'autogeneració elèctrica, que suposa un estalvi de despesa i d'emissions de CO2

Dimecres, 30/08/2023

Aquest estiu ha entrat en funcionament la nova instal·lació d'autoconsum fotovoltaic de l'Escola Pinediques (avinguda Goitallops) que ha de produir energia elèctrica renovable per a aquest edifici. La nova instal·lació consta de 58 plaques fotovoltaiques amb una potència total de 26,1 kWpic, i té una producció d'energia elèctrica de 35.235 kWh a l'any. Això permet emetre 9,13 tones menys de CO2 equivalent a l'any, i genera un estalvi econòmic anual de 9.360,52 €. Aquesta és la tercera instal·lació municipal d'autoconsum fotovoltaic, després de les instal·lacions de l'EAS i de Can Costa. 

Plaques fotovoltaiques a Les PinediquesLes 58 plaques fotovoltaiques s'han col·locat a la teulada de l'edifici més nou, on actualment hi ha el gimnàs i diferents aules a les plantes superiors. Cal destacar que ha estat necessari un reforç estructural de la teulada per part de l'Ajuntament de Taradell per poder col·locar-hi aquestes plaques en les millors condicions de seguretat.   

D'altra banda, també s'ha aprofitat per ampliar la instal·lació d'autoconsum fotovoltaic a l'Espai d'Aigua i Salut de Taradell (EAS) instal·lant 44,55 kWp més a la instal·lació ja existent. Aquesta ampliació suposa la col·locació de 81 plaques fotovoltaiques addicionals, les quals tenen una producció d'energia elèctrica de 60.143 kWh a l'any, tot evitant l'emissió a l'atmosfera de 15,58 tones de CO2 equivalent a l'any i una reducció de la despesa anual de 14.131,09 €.

Cal destacar que aquestes instal·lacions han estat possibles gràcies a la subvenció rebuda de la Diputació de Barcelona en el marc del Programa Renovables 2030 de l'Área d'Acció Climàtica.

Finalment, recordar que aquestes actuacions s'emmarquen en el Pla de Transició Energètica de Taradell que va elaborar l'Ajuntament de Taradell i la Diputació de Barcelona l'any 2021. El Pla preveu instal·lacions d'aquest tipus a diferents equipaments municipals —al Pavelló Municipal, a l'Edifici d'Infantil de l'Escola Les Pinediques, a l'Ajuntament, al Camp de Futbol, etc.— en els propers anys, entre moltes altres accions que ja s'han executat o que s'executaran properament.

Localització relacionada