L’alcaldessa de Taradell visita la presidenta Carme Forcadell a la presó

Dissabte 21/12/2019

Carme Forcadell va rebre aquest divendres a la tarda, en una visita de més d'una hora i mitja, l'alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, que li va transmetre l'escalf i estima de tota la bona gent de Taradell que considera una injustícia flagrant el seu empresonament. A la visita també hi eren presents les alcadesses de Tàrrega i Sitges, i l'alcalde de Piera, en una trobada organitzada per ERC. En tractar-se de càrrecs electes van poder compartir una distesa conversa en una sala de convivència i es van poder abraçar. Però tot dins l'estricte i fred règim penitenciari de la presó i amb el cruixir de les portes de barrots tancant-se abans d'obrir-se la següent.

La presidenta del Parlament va explicar la seva rutina d'aïllament al Centre Penitenciari de Mas d'Enric (El Tarragonès) “que és del segle XX: només 12 trucades setmanals a una llista de 10 números; només TV; res de connexió a internet. Ara faig una hora d'exercici diari perquè així em trobo millor físicament. No vull sortir de la presó necessitant pastilles per dormir o ansiolítics, com la majoria d'internes. No tinc cap mena de tracte diferenciat”.  

Valenta i coratjosa, però dolguda i decebuda: “estem sobrevivint. En una societat capitalista i benestant com la nostra ningú no es vol sacrificar i anar a la presó. Es participa en una acció però després surts de cap de setmana”. Va insistir en que la mobilització continua i la desobediència civil són claus i que “cal seguir una estratègia que sigui bona pel país, encara que et titllin de traïdor. També ho van patir en Macià i en Companys”.

També va explicar que està treballant per empoderar de veritat a les dones en la política del partit. Per això demana trobar-se sobretot amb alcaldesses. Generosa, càlida i propera, va parlar molt de la feina que fa amb les altres recluses “les renyo molt, perquè no tenen cap mena de consciència social. Però com vols tenir-ne si no has tingut cap dels dos puntals, una bona família i una bona educació? Ara farem un curs de reciclatge.”

L'alcaldessa de Taradell li va portar la felicitació institucional de Nadal de l'Ajuntament, amb una imatge nevada de la Font Gran i el poema Volves del temps del taradellenc Eloi Creus Casassas i un llaç de ceràmica groc d'un alumne de l'Arpa. I li va desitjar que pugui sortir el més aviat possible.