L'Ajuntament revalida el Segell Infoparticipa a la transparència

Divendres, 13/05/2022

L'Ajuntament de Taradell obtè, per vuitè any consecutiu, el Segell Infoparticipa, amb el qual un laboratori independent de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), avalua la qualitat i transparència de la Web municipal, a partir de 52 indicadors, segons els criteris continguts en la vigent  Llei de Transparència. La qualificació obtinguda és del 87%, ja que al Web municipal encara hi manquen alguns indicadors com la informació sobre el Reglament de Participació Ciutadana, la Carta de Serveis o els resultats de la gestió de valoració de serveis, queixes o suggeriments.

El Mapa Infoparticipa és una plataforma creada l'any 2012 pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (LPCCP) per publicar els resultats d'avaluar la informació que ofereixen els ajuntaments, els consells comarcals i les diputacions en les seves pàgines web, amb l'objectiu de promoure'n la millora. Actualment l'activitat es gestiona des del nou grup de recerca ComSET (Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència) fruït de la fusió del Laboratori i Publiradio. Si inicialment eren una cinquantena d'administracions catalanes que hi participaven, enguany es van atorgar 150 segells, 136 a ajuntaments, 11 a consells comarcals i 3 a diputacions. 

El lliurament de guardons va tenir lloc el passat dilluns, 9 de maig, a la Sala d'Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona, en un acte al qual no hi van poder assistir representants de l'Ajuntament de Taradell, ja que coincidia amb la setmanal Junta de Govern Local que es fa cada dilluns. L'acte el va presidir el Rector de la UAB, Javier Lafuente.