L'Ajuntament retira l'únic semàfor que fins ara hi havia a Taradell

Avui han començat les tasques per retirar l'únic semàfor de control de trànsit que hi havia al municipi, i que estava ubicat a la carretera de Balenyà.

Dijous, 27/10/2022

Aquest matí els serveis municipals de l'Ajuntament de Taradell han iniciat els treballs per treure el semàfor de control de trànsit ubicat a la carretera de Balenyà, que regula el pas de vehicles i vianants entre la cruïlla de la carretera de Balenyà i el carrer Ramon Pou. La retirada d'aquest semàfor era necessària ja que en aquest espai està previst instal·lar-hi una plataforma elevada per donar més seguretat als vianants que volen creuar la carretera de Balenyà. Aquestes obres implicaran modificar part de la vorera existent per reubicar el nou pas de vianants, i treure els elements de reducció de velocitat existents, que ja no seran necessaris. A més, aquest semàfor ja feia temps que havia deixat de fer la funció reguladora del trànsit degut al seu mal funcionament.

Cal destacar que l'eliminació d'aquest semàfor és una tasca planificada des de fa temps, ja que forma part de la proposta de modificació que s'està portant a terme des de fa mesos a l'entorn de la carretera de Balenyà i el carrer Ramon Pou, i que vol tractar la carretera de Balenyà com un carrer més del municipi i que no tingui el format i les característiques d'una carretera interurbana com havia estat històricament. Així, per exemple, des de fa mesos s'està portant a terme l'ampliació de voreres, la millora d'accessibilitat i la creació de guals, el canvi d'il·luminació o la substitució d'arbres.

Aquesta acció s'emmarca en el Pla de Seguretat Viària i en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible que té aprovat l'Ajuntament de Taradell, i que ha de millorar la mobilitat del municipi des d'un punt de vista de la seguretat i de la sostenibilitat.

Localització relacionada