L'Ajuntament de Taradell i la UAB signen un conveni per la Ruta de l'Aigua

S'estudiaran els molins i es proposaran actuacions per a la seva divulgació

Dimarts, 12/01/2021

Aquest gener l'Ajuntament de Taradell i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han signat un conveni per desenvolupar la Ruta de l'Aigua de Taradell. El conveni té per objecte emmarcar i coordinar l'actuació de l'Ajuntament de Taradell i la UAB en assessoraments científics i tècnics, transferència de coneixements i realitzacions en el camp de la investigació i el desenvolupament de la Ruta de l'Aigua.

Així, la UAB realitzarà diferents estudis dels sistemes hidràulics, molins d'època medieval i altres elements patrimonials per potenciar l'oferta cultural i turística de Taradell. Aquests estudis es portaran a terme des del Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana i el Centre d'Estudis del Patrimoni Arqueològic de la UAB, sota la direcció científica de la Dra. Helena Kirchner.

La Riera de Taradell al seu pas per Bellpuig

Amb la signatura d'aquest conveni es vol que la Ruta de l'Aigua sigui, a més, un referent en la posada en valor del patrimoni local a partir de criteris científics actuals. D'aquesta manera, l'Ajuntament vol impulsar durant el 2021 la creació de la Ruta de l'Aigua de Taradell com a atractiu cultural i turístic, que ha de servir per conèixer i gaudir tant del patrimoni històric (molins, preses, fonts, canalitzacions...) com del patrimoni natural (flora i fauna típica dels boscs de ribera, etc.) de l'entorn de la riera de Taradell i del riu Gurri.

Aquesta acció és una iniciativa conjunta de la Regidoria de Sostenibilitat i de la Regidoria de Patrimoni.