L'Ajuntament instal·la cartells contra les violències masclistes i LGTBI-fòbiques a les entrades de Taradell

Aquesta és una iniciativa vinculada al 8M, Dia Internacional de la Dona

Dijous, 02/03/2023

Des de la Regidoria d'Igualtat i en coordinació amb altres regidories s'estan portant a terme diverses actuacions per sensibilitzar i prevenir les violències masclistes i LGTBI-fòbiques a Taradell. Una d'elles és la instal·lació de senyals a les entrades del municipi amb el lema “Taradell no tolera les violències masclistes ni LGTBI-fòbiques”.

Aquesta iniciativa és un acte simbòlic i visible de tot el què s'està fent al municipi per abordar aquest tipus de violències. que malauradament encara son molt presents en la nostra societat. Es tracta d'una declaració de principis, mostra el posicionament que l'Ajuntament adopta davant qualsevol tipus de violència que pateixen les dones i les persones LGTBI+.

Cartell Taradell no tolera a la rotonda de la TCartell Taradell no tolera a la carretera de BalenyàCartell Taradell no tolera a la rotonda del Tanatori

Les violències masclistes són un fenomen quotidià i sistemàtic a la societat i la llei catalana en reconeix les formes i els àmbits de la vida on la podem trobar. Algunes són explícites i visibles i d'altres, la majoria, més subtils, implícites i invisibilitzades. Totes elles són conseqüència de la discriminació i de la situació de desigualtat d'un sistema de relacions de poder dels homes sobre les dones, que es sustenta i pren força en el sistema patriarcal existent.

A finals del 2020, la Llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista, que regulava les violències masclistes, incloïa uns àmbits i formes determinats. A partir de la Llei 17/2020, del 22 de desembre, s'amplia, es reforça i s'actualitza i es protegeixen els drets de les dones transgènere i cisgènere, així com de les persones no binàries, amb la finalitat de respectar la diversitat de gènere.

L'augment de casos de violències sexuals fan necessària la prevenció, per trencar amb la cultura del “tot s'hi val”, i l'habilitació espais públics i d'oci lliures de violències masclistes. És per això que en algunes festes es porten a terme estratègies per fer prevenció i sensibilitzar la ciutadania sobre aquest tipus de violències.