L’Ajuntament de Taradell i la Mancomunitat La Plana contra la LGTBIfòbia

Dimecres 15/05/2019

El dia 17 de maig és el Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia. És una jornada de sensibilització, reflexió i denúncia contra les agressions físiques, intel·lectuals i morals de totes les persones per raons d'identitat de gènere i les seves orientacions sexuals i afectives.

Cartell LGTBIfòbia

Des de l'Àrea Social de l'Ajuntament de Taradell i de la Mancomunitat la Plana, a partir d'un treball transversal dels programes d'Igualtat, Dinamització de gent gran i Joventut, es vol fomentar el respecte a l'orientació sexual i a la identitat de gènere entre diferents col·lectius.

Enguany, i aprofitant aquesta data de sensibilització, es faran arribar a diversos equipaments de gent gran els dos cartells guanyadors del concurs portat a terme pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el d'Ensenyament, a través del projecte Talent Creatiu i Empresa que dona visibilitat al col·lectiu LGBTI, ja que una de les pors de les persones grans LGBTI és haver de renunciar a la seva identitat sexual o expressió de gènere per evitar possibles discriminacions en cas d'haver d'anar a viure a una residència. En aquest concurs hi han participat 100 alumnes de 10 escoles d'art de Catalunya, que van rebre prèviament assessorament per part de representants d'entitats LGBTI de gent gran sobre la realitat i les necessitats d'aquest col·lectiu.

Des del Servei de Joventut s'han creat unes polseres que es distribuiran des del Punt Jove de Taradell al llarg de tota la setmana. Amb la frase Sense regles que ens prohibeixin ser qui som i amb el hashtag #somdiversitat les persones joves podran escollir entre tots els colors de l'Arc de Sant Martí.

cartell LGTIfòbia

Des de la regidoria d'Igualtat, s'oferirà l'Hora del Conte sota el nom Cua de Sirena a càrrec de la companyia Cúrcuma. Un conte infantil que trenca amb el binarisme. Aquesta activitat tindrà lloc a la Biblioteca de Taradell, el dia 17 de maig, a partir de 2/4 de 6 de la tarda.

A més, el dia 17 de maig, es penjarà un plafó multicolor a l'Ajuntament de Taradell per commemorar aquesta diada i donar-la a conèixer entre la ciutadania. 

I com ja és habitual, les biblioteques de la comarca d'Osona, durant tot el mes de maig, exposaran una selecció de llibres que visibilitzen la realitat i diversitat de les persones lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals (LGTBI). A més, a la capital de comarca, del 10 de maig al 5 de juny, es portaran a terme diverses activitats com una trobada de l'associació Talcomsom, una hora del conte, una xerrada i la presentació d'un llibre.

Volem recordar que a la comarca comptem amb un Servei d'atenció a la diversitat sexual i identitats de gènere (SAI LGTBI) ubicat a Vic. Aquest ofereix informació, orientació i assessorament i posa l'èmfasi en l'atenció a les desigualtats, discriminacions i violències relacionades. L'horari d'atenció al públic és de dilluns a dijous, de 9 a 18 hores, i divendres, de 9 a 14 hores i les visites són concertades a l‘edifici El Sucre (carrer de la Llotja, 1, segona planta). Els telèfons de contacte són 93 702 72 84 / 650 540 732.