L'Ajuntament de Taradell i la Mancomunitat La Plana contra la LGTBIfòbia

Dijous 17/05/2018

imatge 17 de maig

Fa 28 anys que l'Assemblea General de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals, i en commemoració d'aquesta efemèride, cada any, el dia 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra l'Homofòbia i la Transfòbia, una jornada de sensibilització, reflexió i denúncia contra les agressions físiques, intel·lectuals i morals de totes les persones per raons de sexe.

Des de les arees d'Igualtat de l'Ajuntament de Taradell i de la Mancomunitat La Plana volem difondre algunes de les actuacions que tindran lloc a la comarca que ens apropen a la diversitat sexual i de gènere, i també al seu reconeixement fonamental en drets. Aquestes van des de la penjada de banderes i plafons multicolor a edificis municipals, una Hora del conte, una presentació, una taula rodona, etc.

En destaquem el taller DragKing, a càrrec de la cooperativa fila a l'Agulla, el qual està organitza per la mateixa Mancomunitat La Plana, el VicDones-Siad Osona, l'Ajuntament de Manlleu i el de Torelló i que està adreçat a dones per explorar i desxifrar els codis de la masculinitat, experimentar amb el poder i qüestionar socialment allò establer pel sistema sexe-gènere.

Destacar també, que la xarxa de biblioteques de la comarca d'Osona, durant tot el més de maig,exposa una selecció de llibres que visibilitzen la realitat i diversitat de les persones lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals (LGTBI).

cartell TALLER DRAGKING Vic maig 2018