L’Ajuntament de Taradell fa aterrar elements de l’Hotel de la Roca per ordre judicial

L'Ajuntament assumeix de manera subsidiària aquest nou enderroc per ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

Divendres, 04/11/2022

Aquests dies s'estan executant els nous treballs d'enderroc de diferents parts de l'anomenat Hotel de la Roca, a la plaça de Sant Quirze, entre el carrer de Puig-l'Agulla i el del Ravató, com a  resultat d'un contenciós que deriva de les denúncies d'un veí, el qual l'any 2007 van al·legar per evitar l'edificació que havia estat iniciada el setembre d'aquell any.

 L'Ajuntament de Taradell, de forma subsidiària, està complint la darrera sentència judicial, ja que l'any 2017 ja es van enderrocar elements estructurals de l'edificació, segons una sentència de 5 de desembre de 2012 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que anul·lava les llicències d'obres atorgades per l'Ajuntament del moment. Segons el denunciant la mesura era insuficient, motiu pel qual va decidiri continuar amb el contenciós.

Hotel La Roca 2

Malgrat els actes de mediació per part de l'actual equip de govern, instats la tardor de 2019 pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ha estat impossible arribar a un acord i evitar aquest nou enderrocament. El projecte d'enderroc l'ha hagut d'instar i assumir l'Ajuntament de forma subsidiària ja que l'empresa promotora, Aires del Montseny, està en concurs de creditors i ara mateix la propietat de l'edifici és d'un fons.

La sentència és la número 4767 del Tribunal Contenciós Administratiu i de data 7 de desembre de 2021. Segons l'actual arquitecta municipal, Laia Molist, “s'enderroquen els elements que vulneren els paràmetres d'ocupació i la distància als límits de la parcel·la, com són barbacanes, balcons, paviments i murs de contenció”, sempre complint l'ordre judicial.

El cost de l'enderroc és de 83.343,17 € (IVA inclòs), segons el contracte adjudicat a l'empresa Artea Mediambient, SL; es preveu que l'empresa acabi els treballs en un termini màxim de tres mesos. A més, també hi ha les tasques complementàries de reompliment de terres que tenen un cost de 23.644,52 € (IVA inclòs) i es portaran a terme per la mateixa companyia.

Localització relacionada