L’Ajuntament de Taradell col·labora amb els projectes escolars

Dimecres 06/06/2018

L'Ajuntament de Taradell ha fet costat aquest curs educatiu a dos projectes sorgits per diferents aules educatives dels col·legis de Taradell i dos d'ells s'inauguraran aquest mes de juny. El primer es tracta d'una escultura que porta per nom ‘' l'Arbre dels drets de l'Infant, una obra que han realitzat els alumnes de P5 de l'Escola Les Pinediques i Guixot de 8 i l'altra, dels Camins escolars que han ideat els alumnes de 5è de primària del col·legi Sant Genís i Santa Agnès.

 

Edifici Infantil

L'Arbre dels Drets de l'Infant

L'Arbre dels Drets de l'Infant és una escultura de gran format realitzada conjuntament pel parvulari de Les Pinediques i Guixot de 8. Feta amb materials recuperats i figures de ferro (reproduccions de dibuixos dels infants, de Jordi Vallbona) que il·lustra el dret al joc, el dret a una llar i a una família i el dret a ser estimat, i quedarà instal·lada a partir d'aquest mes de juny en un parterre del poble, situat a davant de l'edifici de Parvulari.

A partir d'una visita dels alumnes de l'escola a les instal·lacions de GUIXOT de 8, el llenguatge de les escultures ha estat el fil conductor del projecte del present curs i que finalitza amb aquesta instal·lació. Els aspectes que anaven sorgint i s'anaven plantejant durant el procés de treball van posar en evidència que l'interès dels infants es centrava, precisament, en els seus drets i va animar mestres i artista a tirar endavant amb la proposta.

La inauguració es farà el pròxim dilluns 11 de juny a les 6 de la tarda al parterre de davant l'edifici de parvulari. Hi assistirà l'alcalde, Lluís Verdaguer i la regidora d'Ensenyament, Dolors Martí.

 

Col·legi Sant Genís i Santa Agnès

Camins Escolars

Per altra banda, els alumnes de 5è de primària del Col·legi Sant Genís i Santa Agnès, ja fa temps que treballaven en el projecte de camins escolars. Es tracta d'itineraris segurs mitjançant la senyalització de les principals rutes d'accés als centres escolars perquè els nens i nenes puguin anar sols a l'escola, sigui a peu o en bicicleta, fomentant així una activitat física diària que ajuda a disminuir l'obesitat infantil i potencia la seva autonomia personal.

Aquest dijous a la tarda es marcaran les tres rutes proposades pels alumnes conjuntament amb la Brigada Municipal. Una ruta sortirà de la plaça de l'Homenatge de la Vellesa (davant de la Residència Vilademany), una altra de la plaça de les Eres i l'última sortirà des de l'entrada de la Urbanització La Roca i totes tres finalitzaran a l'escola.

El pròxim dimarts 19 de juny, a 3/4 de 9 del matí, l'alcalde Lluís Verdaguer i la regidora d'ensenyament, Dolors Martí conjuntament amb l'alumnat i professors del col·legi, inaugurant les rutes en un acte simbòlic. Es concentraran a la plaça de les Eres per fer el camí escolar fins al centre educatiu.

Aquest projecte l'han ideat els alumnes de cinquè amb l'ajuda dels tècnics de la Mancomunitat La Plana.