L’Ajuntament de Taradell bonificarà l’IBI dels habitatges que tinguin instal·lacions d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica

Dijous, 21/11/2019

Des de la Regidoria de Sostenibilitat es vol impulsar l'autoconsum fotovoltaic a Taradell. Per aquest motiu s'han modificat les ordenances municipals per tal de facilitar i incentivar les instal·lacions d'autoconsum amb energia fotovoltaica als habitatges del municipi.

 

Amb l'objectiu d'explicar els avantatges i animar a la ciutadania a aprofitar l'energia del Sol per generar i consumir energia elèctrica a casa, el Centre Cultural Costa i Font acollirà la xerrada “L'autoconsum fotovoltaic a Taradell”, que anirà a càrrec de Gil Salvans, tècnic de l'Agència Local d'energia del Consell Comarcal d'Osona. Aquesta xerrada tindrà lloc el pròxim dijous 28 de novembre, a les 8 del vespre.

 

 

 

Cartell xerrada autoconsum fotovoltaic - Ajuntament TaradellD'altra banda, el Regidor de Sostenibilitat, Joan Canó, explicarà les mesures preses per bonificar l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) i en l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) al municipi. Amb la modificació de les ordenances municipals continuem donant compliment al Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses el qual estem adherits, en el qual s'obliga als governs locals a comptabilitzar les seves emissions i establir Plans d'Acció d'Energia Sostenible.

 

 

 

 

 

 

A més a més, en el marc del programa Gent Gran Activa, i juntament amb la Mancomunitat la Plana s'ha organitzat la xerrada “Mesures d'estalvi a la llar i el Bo Social” que serà conduïda pel mateix tècnica, Gil Salvans, a les 5 de la tarda a la Llar de Jubilats de Taradell, amb l'objectiu de donar a conèixer algunes de les mesures que permeten reduir l'import de la factura d'electricitat, com pot ser: ajustar la potència contractada a les necessitats de cada llar, triar la modalitat de contractació del mercat regulat, escollir la tarifa de discriminació horària o tramitar el Bo Social.

Aquest acte compta també amb la col·laboració de l'Associació de Jubilats de Taradell, l'Agència Local de l'Energia d'Osona i el Consell Comarcal d'Osona.