L'Ajuntament de Taradell, als 40 anys de la Mancomunitat La Plana

Aquest dissabte 17 de setembre a Mancomunitat La Plana va celebrar a la mateixa seu un acte commemoratiu, amb la presència del regidor d'Urbanisme, Sostenibilitat i Mobilitat, Joan Canó, i la regidora de Benestar Social i Joventut, Lídia Alonso

Dimarts, 20/09/2022

L'acte de celebració va comptar amb la presència del director de l'Agència de Residus de Catalunya, amb representants polítics que han format part dels òrgans gestors de l'ens des de la seva constitució fins a l'actualitat, càrrecs electes dels tretze pobles i treballadors i treballadores de la Mancomunitat.

Hi van ser presents, també, representants de la Generalitat de Catalunya, amb la Delegada del Govern a la Catalunya Central Rosa Vestit, els directors de Serveis Territorials Ferran Martínez i Josep Arderiu, de la Diputació de Barcelona amb Marc Verdaguer, Diputat President Delegat de l'Àrea d'innovació Governs Locals i Cohesió Territorial i del Consell Comarcal, amb el president Joan Carles Rodríguez i els vicepresidents Carles Banús i Margarida Feliu. També representants d'entitats amb les que col·labora la Mancomunitat com la Fundació Areté, Tac Osona, Creacció, Associació Tapís, etc.

La jornada va començar a les 10 del matí amb jocs reciclats de Guixot de 8 i esmorzar per al personal de la Mancomunitat i les seves famílies. Cap a les 11 es va rebre el director de l'Agència de Residus de Catalunya Isaac Peraire, que va poder visitar les instal·lacions i signar el llibre d'honor acompanyat pel president, Pere Medina i membres de la junta de govern.

A partir de les 12 del migdia s'inicià l'acte institucional amb les paraules de benvinguda de Pere Medina, president de la Mancomunitat, que aprofità per repassar les diverses àrees de serveis a les persones que presta la Mancomunitat cada dia a 35.000 persones i per reivindicar l'excel·lència d'aquests serveis ja que “com a mancomunitat voluntària, si els municipis membres no n'estiguessin contents ja n'haurien marxat”.

L'acte va seguir amb una taula rodona amb el president i els ex-presidents Joan Redorta i Lluís Verdaguer i l'ex-presidenta Anna Magem. Quatre vídeos protagonitzats per personal de la Mancomunitat van guiar la conversa que va versar sobre el sentit de l'ens, l'atenció a les persones com a motor de l'entitat, la preocupació sempre present pel medi ambient, la persona al centre i la innovació com a guia.

Per tancar l'acte Isaac Peraire, director de l'Agència de Residus de Catalunya, va esperonar la Mancomunitat a seguir essent un exemple de país.

I un cop acabats els parlaments, el dibuixant Toni Ortiz va fer el seu espectacle "Cubiart" dedicat a Ferran Teixidó, un emotiu homenatge al desaparegut president.