La protecció de les orenetes endarrereix l’enderroc de Can Serdà

Dilluns, 05/08/2019

Les obres per aterrar la casa situada al número 41 del Carrer Sant Sebastià, just a la Plaça de les Eres, coneguda com Can Serdà, i que havien de començar el proper 5 d'agost, s'han hagut d'endarrerir per l'existència de 13 nius d'orenetes a la façana. El motiu de fer aquesta actuació en ple estiu era per aprofitar les setmanes de menys activitat en el nucli urbà i evitar, tant com es pogués, les molèsties als veïns afectats.

Can Sardà, Taradell

Les normes de protecció d'aquesta espècie impedeixen que es puguin destruir nius durant l'estiu, ja que és la seva època de cria. Per tant, el més probable és que l'enderroc es pugui efectuar a la tardor amb els preceptius informes de Medi Natural. Aquest dilluns, però, l'empresa contractada ha començat a buidar d'andròmines i estris l'habitatge per tal de deixar-lo a punt per l'enderroc final.

Aquesta obra, aprovada per l'anterior equip de govern, permetrà obrir el vial que ha de connectar la plaça de les Eres amb la futura Ronda de Llevant o Avinguda de Montserrat.