La proposta de fer un parc infantil davant l'Escola d'Arts l'Arpa guanya els pressupostos participatius

La participació ha pujat un 340% respecte l'anterior l'edició

Divendres, 08/03/2024

La instal·lació d'un parc infantil davant l'Escola d'Arts l'Arpa ha estat la proposta més votada dels pressupostos participatius 2024, dotats amb 30.000€. En aquesta tercera edició destaca la quantitat de votants, 426 davant dels 125 de l'edició passada, dada molt satisfactòria que, segons la regidora de Participació Ciutadana, Montse Font i Cuscó, “demostra que la població es va sentint cada vegada més implicada en aquest procés democràtic de proposar i escollir una petita inversió per Taradell”.

El calendari va encetar-se el 31 d'octubre amb la presentació de propostes que havien de complir una sèrie de requisits, com respondre a una necessitat i ser d'interès general o que no condicionessin futurs pressupostos, ser quantificables i viables tècnicament i ser de competència municipal. De les 25 propostes que van arribar a l'Ajuntament, 17 van passar el procés de validació tècnic, que són les que les persones de més de 16 anys empadronades a Taradell —comprovades segons el cens— han pogut votar tot el mes de febrer.

En aquesta ocasió ha vingut d'un vot, ja que el Parc Infantil de l'Arpa ha comptat amb 54 vots, front als 53 que ha tingut la proposta de cobrir les pistes de pàdel. En tercer lloc, amb 42 vots hi ha la millora de la vorera del carrer de la Font, on les lloses actuals no agraden. 30 persones han votat per instal·lar un circuit de salut dissenyat per l'alumnat de Batxillerat de l'INS Taradell, 28 opten per aplicar un tractament antilliscant a la platja de la piscina de l'EAS, 26 per crear un hort comunitari i 24 per aixecar passos de vianants al nucli urbà. Un sol vot l'ha tingut la proposta de millorar el renovat parc de davant de l'edifici de les Pinediques infantil. A continuació relacionem en detall tots els resultats

Proposta Vots
Instal·lació d'un parc infantil davant l'Escola d'Arts l'Arpa 54
Instal·lació d'un sostre a les pistes de pàdel del Parc d'Esports 53
Millora de la vorera del carrer de la Font 42
Instal·lació d'un circuit de salut dissenyat per l'alumnat de Batxillerat de l'Institut 30
Aplicar un tractament antilliscant a la platja de la piscina EAS Taradell 28
Creació d'un hort comunitari 26
Elevar passos de vianants a la via pública 24
Instal·lació de noves finestres a l'Escola El Gurri 23
Millorar el parc infantil de la plaça del Sol 22
Millorar el parc infantil dels jardins de Can Costa 22
Restauració i exposició dels Gegants Vells de Taradell 22
Instal·lació d'un pump track 20
Instal·lació d'un parc infantil amb tirolines i tobogans als bosc del Pujoló 17
Instal·lació d'un joc boti-boti 13
Equipar el jardí i millorar l'exterior de Can Granada 13
Instal·lació de pèrgoles als parcs infantils per fer ombra 9
Millorar el parc infantil de davant de l'escola Infantil de Les Pinediques 1
Vots nuls 7
Vots totals 426

L'Ajuntament de Taradell agraeix l'alta participació i l'interès per la gestió pública que s'ha demostrat en aquesta tercera edició. Només set vots van ser nuls en duplicar el projecte votat. Les propostes que s'han fet es tindran ben presents de cara a futures actuacions municipals en funció de les necessitats i de les possibilitats pressupostàries. Algunes d'elles tot i que ara mateix no han tingut una gran acceptació popular, poden ser imprescindibles en un futur pròxim, com posar pèrgoles d'ombra en espais exteriors per protegir infants i gent gran.

Tota la informació sobre els pressupostos participatius 2023-2024 la podeu trobar a taradell.cat/participa.

Localització relacionada