La Guàrdia Municipal estrena uniformitat

Dilluns 11/06/2018

Guàrdia Urbana 1

Aquest dilluns, els sis agents de la Guàrdia Municipal han estrenat nou uniforme de treball per adaptar-se a la nova llei 1431/2017 del 15 de juny que marca les característiques de la nova uniformitat de les Policies Locals de Catalunya i que també engloba les Guàrdies Municipals. Aquest real decret també engloba un reglament per la nova imatge corporativa dels Mossos d'Esquadra i les Policies Locals de Catalunya.

De moment, estrenen la roba d'estiu. Es tracta d'un pantaló blau marí i un polo també blau marí, amb els botons blaus i el contorn del coll blau oxford. A davant si pot llegir Guàrdia Municipal conjuntament amb l'escut de Taradell i el número de TIP de l'agent corresponent i al braç esquerre hi ha situada la senyera. A darrere, hi ha la imatge corporativa genèrica dels cossos d'emergència adaptada a la de Guàrdia Municipal. 

A l'hivern estrenaran també nova uniformitat.

Fins ara, els Agents Locals de Taradell anaven identificats a la normativa vigent fins ara, amb pantalons blau marí, i polo, forro polar i anorac de color blau. Està previst, que el 2019, tots els agents de Policia Local i Guàrdia Municipal de Catalunya portin ja els nous uniformes.

 

Formació per a la millor assistència al ciutadà.

Aquests dos últims anys, els agents han pogut fer diversos cursets amb l'objectiu d'atendre i donar millor resposta a la ciutadania en tota situació preventiva i d'emergència.

Els tres nous agents que van sortir de les oposicions fetes el maig de 2016, han cursat 100 hores formatives realitzant el curs de Guàrdia Municipal a l'Escola de Seguretat Pública de Catalunya a Mollet del Vallès. El curs té com objectiu capacitar els agents en els coneixements jurídics i en les habilitats tècniques necessàries per dur a terme les funcions de policia que la llei atribueix a la categoria de vigilant municipal.

També, a principis d'any, la majoria d'agents del cos també van poder realitzar el curs de la nova porra extensible que usen des de principis d'any.

Durant aquests últims mesos, els agents també han renovat el carnet del DEA (Desfibril·lador Extern automàtic).