La Festa Major d'Hivern ja ho té tot a punt

La Festa Major d'Hivern amb motiu de Sant Sebastià tindrà lloc del dijous 19 al diumenge 22 de gener amb diversitat d'actes

Diumenge, 22/01/2023

El primer acte serà el dijous 19 de gener amb la presentació de la marca Taradell Jove i el nou equipament juvenil. Des de la regidoria de Joventut s'ha preparat una tarda d'activitats adreçades als joves per donar a conèixer l'espai i els seus serveis.

El divendres 20 de gener, Sant Sebastià i dia festa major a Taradell, es celebraran els actes tradicionals començant per la xocolatada a les 10 del matí al carrer Sant Sebastià recuperant el format pre-pandèmic. A tres quarts d'onze hi haurà la sortida de la Comitiva dels Pabordes, autoritats i la Cobla Genisenca i es desplaçaran cap a l'església on es celebrarà l'ofici solemne a Sant Sebastià. A la mateixa hora, a les 11 del matí, els Gegants faran la tradicional Cercavila, que començarà a l'Ajuntament i recorreran diferents carrers del poble fins la Plaça de les Eres.

A les 12 del migdia, a la Plaça de les Eres, els pabordes ens oferiran el Ball del Ciri acompanyats per la Cobla Genisenca. Un cop acabada l'actuació es presentarà la Paraula del poble guanyadora, organitzat per Òmnium Osona i la regidoria de Cultura. Seguidament l'Esbart Sant Genís oferirà danses tradicionals. 

Festa Major d'Hivern 2023Festa Major d'Hivern 2023Festa Major d'Hivern 2023Festa Major d'Hivern 2023

Després de dinar, a les 5 de la tarda, tindrà lloc un espectacle pels més petits a Can Costa. Anirà a càrrec de la companyia Pentina el Gat sota el títol Balambambú amb danses, reptes i cançons. El vespre, a les vuit del vespre, estarà dedicat als joves amb Nit d'Homilies (per bé que també s'adreça a un públic més ampli), monòlegs a càrrec de Marc Sarrats, Godai Garcia i Irene Minovas. Seguidament tindrà lloc el sopar popular a càrrec del Consell de Joventut, al mateix centre cultural. 

El dissabte 21 de gener s'iniciarà amb l'acte anual del Grup de Recerca Local amb la presentació del Documental sobre el Concurs de Grills, a les 11 del matí a la Biblioteca. En el mateix acte es proclamaran les fotografies guanyadores del concurs de Reis #JoVaigAmbAtxaDeBarballó. La tarda continuarà animada amb una gala de màgia amb l'espectacle Nit de genis. L'entrada per accedir a l'espectacle serà de 5 euros. El dia acabarà amb música però a les 9 del vespre, abans del concert, es farà un sopar popular d'entrepans a Can Costa a un preu de 5 euros que inclou entrepà i beguda. Es poden comprar els tiquets a l'Ajuntament, a Can Costa o al lloc de l'acte el mateix dia. El concert anirà a càrrec del grup de versions SantVi Fusió que oferirà un repertori de cançons dels anys 60 fins l'actualitat, a partir de les 10 del vespre.

Festa Major d'Hivern 2023Festa Major d'Hivern 2023Festa Major d'Hivern 2023

El diumenge 22, darrer dia de Festa Major, començarà amb un Cultura En Marxa dedicat a l'escultor Josep Ricart i Maimir a les 11 del matí a la Plaça Santa Llúcia, a càrrec de Laia Miralpeix. Finalment, a les 6 de la tarda, l'entitat Gottic Teatre ha organitzat un concert de música clàssica a Can Costa, a càrrec del director d'orquestra Jofre Bardolet. L'entrada té un cost de 10 euros els adults i 8 euros els menors de 12 anys.

Festa Major d'Hivern 2023Festa Major d'Hivern 2023

Podeu consultar d'un cop d'ull tots els actes a taradell.cat/agenda.