Representants de l'Enric i la Teresa de l'Estelada de Taradell lliuren documentació inèdita de Caterina Albert

La família Macià Molinero entrega una documentació a l'Alfolí de l'Escala

Divendres, 09/02/2024

La família Macià Molinero, representants de l'Enric i la Teresa de l'Estelada de Taradell, han fet entrega al Museu Alfolí de l'Escala una documentació pertanyent a Víctor Català, amb la presència de la regidora de Patrimoni, Míriam Martínez.

La documentació —part del llegat de la Teresa Carreras i l'Enric Gomis, establerts a Taradell— ha passat a l'arxiu Víctor Català. Aquest arxiu és part del Museu des de l'any 2017, quan el seu hereu i nebot Lluís Albert, va donar el fons personal de l'escriptora a l'Ajuntament de l'Escala (Alt Empordà). Caterina Albert, que signa la seva obra com a Víctor Català, és una de les escriptores fonamentals de la literatura catalana del segle XX.

Alfolí de la Sal (2)

La documentació que s'ha deixat en cessió són un seguit de cartes manuscrites, llibres i un àlbum de fotos amb imatges i poemes de l'escriptora. Antonia Bartomeu i Baró, familiar de la Teresa Carreras, va dedicar i llegar la casa "El Clos del Pastor" a la seva admiradora Caterina Albert. Antonia Bartomeu i Teresa (Tissy) Bartomeu, mare de la Teresa, van mantenir l'amistat i es van escriure durant anys.

El llegat que se cedeix l'Espai Víctor Català dins l'Alfolí de la Sal permetrà conèixer més a fons l'escriptora escalenca.

Alfolí de la Sal (1)