La Diputació de Barcelona signa un crèdit amb l’Ajuntament de Taradell per valor de 500.000 euros

Dilluns 15/10/2018

El president de la Diputació Marc Castells signant el crèdit amb lalcalde Lluís Verdaguer Edgar Mata Roca  Diputació de Barcelona 659x442

El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, va signar el passat dijous amb l'alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, un crèdit per valor de 500.000 €, dels quals 17.611,90 € subvencionats per la mateixa corporació.

Gràcies al conveni signat entre la Diputació de Barcelona i el Banc Sabadell, els ajuntaments poden obtenir una línia de préstecs per a inversions a un tipus d'interès preferencial. Al llarg de tot l'any passat, la Diputació de Barcelona va signar crèdits per valor de 158.437.879,02 euros, dels quals 6.419.531,55 euros estaven subvencionats per la pròpia corporació.

L'any 2016 es va firmar l'acord entre la Diputació de Barcelona i Banc Sabadell que permet impulsar el Programa de Crèdit Local, fruit del procés de selecció d'entitats realitzat durant el mateix any. El Programa permet als ajuntaments i entitats municipals descentralitzades reduir els costos financers dels préstecs dels municipis destinats a noves inversions. Així, les entitats locals també poden acollir-se a operacions de préstecs a llarg termini, a actuacions relacionades amb millores a la tresoreria i a línies de préstecs pont per a inversions finançades amb subvencions.

A l'acte de signatura dels préstecs també ha assistit el director de la Direcció d'Administracions Públiques de Banc Sabadell, Xavier Garcia. En total, aquest dilluns s'han signat crèdits per més de 18,6 milions d'euros.