Inspiring Terra d’Olors la fira més aromàtica a Taradell

Dimecres 17/04/2019

inspiring aromes 2

El proper 27 i 28 d'abril tindrà lloc Inspiring Terra d'Olors, la reinvenció d'un esdeveniment comercial a l'aire lliure ja existent que es va inaugurar a l'octubre del 2017, amb l'objectiu de fomentar una nova forma d'entendre el mercat, gaudir del comerç al centre de Taradell. 

Després de 4 edicions amb 12 Inspirings tematitzats des del món de les postres a l'esport passant per moda i tecnologia, aquest 2019 Inspiring es renova canviant la temàtica, la ubicació i el format. Es realitzarà al voltant de l'Església Sant Genís, un cap de setmana, dissabte de 10 a 20h i diumenge de 10 a 14h i amb l'objectiu afegit d'impulsar el coneixement i l'ús de les plantes aromàtiques i medicinals.

Inspiring és un esdeveniment impulsat per l'Ajuntament de Taradell amb el suport de la Diputació de Barcelona i l'Associació de Botiguers de Taradell, que aquest any s'uneix amb la Xarxa Parc de les Olors per a crear Inspiring Terra d'Olors. La Xarxa Parc de les Olors està formada per a 19 Parcs arreu del territori català i a Taradell precisament és on s'hi ubica un d'ells.  

Al llarg del cap de setmana del 27 i 28 d'abril les persones que visiten l'esdeveniment a Taradell trobaran una quinzena d'estands tots ells relacionats amb les plantes aromàtiques, des de llavors i planter, a productes de cosmètica, productes culinaris i medicinals. Cada estant, oferirà un taller diferent o una degustació diferent per tal que la gent gaudeixi i aprengui de les plantes aromàtiques. El taller de jardineria sostenible, destil·lació de plantes aromàtiques, cosmètica natural, condiments per a la cuina, etc.  Tots ells seran oferts pels Parcs de les Olors i es realitzaran durant tot el dia de forma continuada. Pel què fa a les degustacions el públic assistent podrà degustar petites tapes de cuina amb plantes aromàtiques, cerveses aromàtiques de 08 BCN, formatges fets amb planta aromàtica i gran varietat d'infusions.  

Per altre banda destaquem la presència de Toni Ortiz que al llarg del dissabte crearà un espectacular dibuix en grans dimensions i a terra que mirat des d'un punt de vista en concret assolirà un efecte tridimensional. Pels més menuts també durà a terme una activitat infantil amb la realització d'un mural artístic col·laboratiu. 

També cal destacar la presentació de la col·lecció de llibres Brins de coneixement de la Pilar Comes creadora de la Xarxa Parc  de les Olors que tindrà lloc el dissabte 27 a les 6 de la tarda i la música en directe al llarg del diumenge 28 al mati a càrrec de l'Escola de Música l'Arpa de Taradell.

Per a més informació podeu consultar-la a www.inspiring.cat.

Inpiring aromes 1