Inaugurada l'exposició “La saviesa de ser dona”, històries de vida de 13 dones

Divendres, 21/05/2021

Aquest divendres al matí s'ha inaugurat a Can Costa l'exposició fotogràfica “La saviesa de ser dona” elaborada al llarg del 2020 pel programa de Dinamització de Gent Gran de la Mancomunitat La Plana, de la que forma part Taradell, i subvencionada per la Diputació de Barcelona, amb la història de vida de 13 dones de més de 60 anys, una per cada municipi de la Mancomunitat, que reflecteixen trajectòries vitals molt diverses.

A l'acte hi han assistit 10 de les dones protagonistes i una representació d'entitats del poble, que treballen per la gent gran i per la igualtat, com Som dones i el Casal dels Jubilats. L'alcaldessa Mercè Cabanas, ha donat la benvinguda i ha agraït que les dones grans hagin volgut compartir la seva experiència en un crit per visibilitzar la tasca que han fet a favor de la plena igualtat. La regidora de Benestar Lídia Alonso, la d'Igualtat, Núria Arau també hi han assistit, al costat de representants dels probles mancomunats. Ha tancat la inauguració el president de la Mancomunitat, Ferran Teixidó.  

La fotògrafa d'origen polonés i radicada a Sant Miquel de Balenyà, Ariana Kozakowska, ha reflectit en imatges de gran força i sensibilitat la potència de les protagonistes. Quins són els seus aprenentatges de vida? Com ha estat ser dona per a elles? Aquest recull dóna visibilitat a les dones grans viatjant a través del seu passat, copsant la vivència del present i la projecció del seu futur a través d'una perspectiva de gènere.

L'exposició mostra un recull de fotografies acompanyades de petits fragments d'històries de vida molt interessants de 13 dones majors de 60 anys que viuen a Aiguafreda, Balenyà, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Sant Miquel de Balenyà, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell -la Marian, originària de Perú- Tona i Viladrau.

Aquesta exposició ha estat possible gràcies a totes elles: Irene, Marta, Montserrat, Maria, Pilar, Maria, Maria, Maria Teresa, Pepeta, Pilar, Rosa Elena, Marian (de Taradell) i Teresa, les quals conviden a gaudir a la ciutadania de les seves realitats plenes de saviesa i història.

A partir del dia d'avui, divendres 21 de maig i fins al dijous 3 de juny es podrà visitar l'exposició a Can Costa Centre Cultural, de dilluns a diumenge (dimarts tancat) de 18 a 21h.

Fotos i/o vídeos relacionats

Inauguració expo fotos GG a Taradell maig21 (16)Inauguració expo fotos GG a Taradell maig21 (19)Inauguració expo fotos GG a Taradell maig21 (53)Inauguració expo fotos GG a Taradell maig21 (78)Inauguració expo fotos GG a Taradell maig21 (9)