Formació d'educadors en el lleure infantil i juvenil

Dimecres 30/05/2018

premonitors2018

El Servei de Joventut de la Mancomunitat La Plana organitza dos cursos de formació en el lleure infantil i juvenil a Taradell i Tona durant els mesos de juny i juliol: un curs de premonitors/es i un altre de monitors.

El curs de premonitors/es de lleure està adreçat a joves de 16 i 17 anys. S'ofereixen 25 places i l'impartirà l'escola d'educadors Quiràlia al Centre Cultural Costa i Font de Taradell.

Es tracta d'un curs per introduir els joves en l'educació en el lleure, amb l'objectiu que aprenguin les funcions del monitor/a, jocs, dinàmiques, tallers i altres recursos de caràcter educatiu. És un curs de caràcter pràctic, tot i que també hi haurà classes teòriques centrades en les funcions dels monitors, les responsabilitats i la importància de l'educació en el lleure.

En concret, consta de 28 hores de teoria i 20 hores de pràctiques a entitats de lleure i/o casals d'estiu del territori. El curs té un preu de 20 euros per a joves empadronats als municipis del Brull, Balenyà, Malla, Seva, Sant Miquel de Balenyà, Santa Eulàlia de Riuprimer, Taradell, Tona i Viladrau. 

Monitors2018

La segona acció formativa és un curs intensiu de monitors i monitores d'activitats de lleure infantil i juvenil, que s'impartirà a Can Licus de Tona del 25 de juny al 22 de juliol, de 15.30  a 19.30 hores. El curs anirà a càrrec de l'escola d'educadors Quiràlia i permetrà obtenir els coneixements necessaris, tant teòrics com pràctics, per poder treballar en un centre de lleure amb infants i/o joves.

Aquesta formació consta de 150 hores teòriques (100 presencials i 50 virtuals) i de 160 hores de pràctiques. Amb l'aprofitament d'aquet curs s'obté el diploma de la Generalitat de Catalunya de monitor/a d'activitats en el lleure infantil i juvenil. S'ofereixen també 25 places. Per accedir al curs cal ser major d'edat en el moment de realitzar la inscripció.  

La formació té un preu de 280 € + 15€ de tramitació del títol. Les persones joves empadronades als municipis de Balenyà, El Brull, Malla, Muntanyola, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona, Viladrau i l'EMD Sant Miquel de Balenyà tenen 80€ subvencionats.

Les inscripcions per al curs de premonitors s'han de formalitzar fins el 20 de juny i per al curs de monitors fins el 22 de juny. En tos dos casos es pot fer als Punts Joves de Balenyà, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona i Viladrau i als Ajuntaments del Brull, Malla i Sant Miquel de Balenyà, com també a través de la pàgina web: http://www.quiralia.cat.  

 Cal tenir en compte que es respectarà estrictament l'ordre d'inscripció tot i que els joves empadronats als municipis del territori de la Mancomunitat La Plana tindran preferència respecte als d'altres municipis. 

Si us cal més informació podeu adreçar-vos a algun dels punts joves citats o trucar al telèfon 93 812 54 45 dins l'horari d'oficina.