Formació d’educació en el lleure infantil i juvenil per a joves de 16 a 29 anys

Dimecres, 02/06/2021

Un any mes, des de la regidoria de joventut de l'Ajuntament de Taradell i el Servei de Joventut de la Mancomunitat La Plana, s'ofereix el programa de formació en el lleure amb l'objectiu de posar a l'abast de les persones joves una oferta formativa en aquest àmbit que permeti que s'hi puguin dedicar professionalment o a nivell de voluntaritat.


Per als i les  joves de 16 i 17 anys s'ha organitzat el curs de premonitors i premonitores de lleure a Taradell. Aquest permet tenir una primera visió del món del lleure, s'aprenen les funcions del monitor/a, jocs, dinàmiques, tallers i altres recursos de caràcter educatiu. Aquesta formació és de caràcter pràctic, però també hi haurà classes teòriques centrades en les funcions dels monitors, les responsabilitats i la importància de l'educació en el lleure. L'estructura del curs consta de 20 hores de teoria amb l'opció de realitzar 20 hores de pràctiques a entitats de lleure i/o casals d'estiu del territori. 


Es realitzarà al Centre Cultural Costa i Font a Taradell del 28 juny al 2 de juliol de 9 h a 13h. És per a persones joves empadronades als municipis que formen part de la Mancomunitat La Plana i totalment gratuït. Les places són limitades, per tant, es seguirà l'ordre d'inscripció.  
Les preinscripcions es realitzen online fins el dia 17 juny a www.mancoplana.cat. Un cop tancat aquest període, s'enviarà la documentació per formalitzar la inscripció  que s'haurà de presentar de manera presencial mitjançant cita prèvia al Punt Jove municipal. 


Paral·lelament, també s'impartirà un curs intensiu de monitor/a d'activitats de lleure infantil i juvenil per a joves majors de 18 anys a l'Espai Muriel Casals de Tona, del 5 al 30 de juliol de 16.00 a 20.00h. Aquest constarà de 150 hores teòriques i  160 hores de pràctiques. El curs té un cost de 270€, però els alumnes dels municipis mancomunats tindran 70 € subvencionats. El preu no inclou la gestió de 15€ de gestió administrativa de la titulació oficial, l'estada de colònies té un cost de 25€ i el transport fins a la casa va a càrrec de l'alumnat. 
Cal inscriure's al Punt Jove del municipi o bé a través de la pàgina web http://wwwquiralia.cat. Per accedir a la subvenció cal tenir entre 18 i 29 anys. 


Cartell premonitors

Cartell monitors