Fomentem la salut sexual i els valors d'igualtat

S'han dut a terme 3 accions: per a infants, joves, adults i gent gran

Dimecres, 22/05/2024

La Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Taradell té com un dels objectius essencials afavorir la salut sexual de les persones i sobretot de les dones. Avui en dia encara cal una millora en el tractament de patologies que afecten només a les dones i que són invisibles.

La salut sexual és un aspecte de la vida que ha estat tabú durant molt temps i alhora és molt desconegut. Per això ens hem sumat a la iniciativa del programa d'Igualtat de la Mancomunitat La Plana i hem portat a terme un cicle de tres sessions en format tallers-xerrades a càrrec de Mireia Grossmann, reconeguda fisioterapeuta, fisiosexòloga i osteòpata. El taller era obert a homes i dones, ja que el fil conductor és el sòl pelvià. Hi estan participant una vuitantena de persones a cadascuna de les sessions, essent la darrera aquest dilluns 27 de maig a Can Costa Centre Cultural, dedicada a la sexualitat madura.

Malgrat ser una temàtica que també podia interessar a les persones més joves, per aquest sector de la població s'ha ofert un altre recurs, concretament la caravana pedagògica “SexTruck” de Magranes amb recursos sobre sexualitats, afectivitats i feminismes, que es va instal·lar durant quatre hores a l'Institut de Taradell. S'hi van programar visites i dinàmiques a càrrec de professionals de la cooperativa Magranes per l'alumnat de 2n d'ESO per treballar la sexualitat dins l'assignatura de biologia. Aquesta activitat va ser possible gràcies el suport del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere.

Així mateix, per a la quitxalla es va oferir l'espectacle infantil “Kamishibai”, contes per la igualtat' en el marc del 8M, Dia de les Dones, també a Can Costa Centre Cultural, on hi van assistir 130 alumnes de l'Escola Pública Les Pinediques i del Col·legi Sant Genís i Santa Agnès.