Finalitza l'extraescolar App Lab: programació d'aplicacions mòbils

Divendres, 10/06/2022

Durant els mesos d'abril i maig s'han realitzat 2 cursos en format extraescolar centrats en el disseny i la programació d'aplicacions mòbils a Taradell i Tona, en el marc del programa Talent i Noves Oportunitats (TOP Osona). La formació es dirigia a joves de 13 a 16 anys.

Un dels objectius és aconseguir generar noves oportunitats laborals aprofitant la demanda de nous professionals amb competències TIC que propicia la transformació digital, i és per aquest motiu que aposta per despertar vocacions i el coneixement de les oportunitats d'aquest sector entre les persones més joves, a les que sovint anomenem “nadius digitals”.

20220518 164330

Aquesta aposta s'ha centrat en potenciar aquestes persones com a futurs creadors o protagonistes de la transformació digital, més enllà del consum que fan de les aplicacions.

Com a resultat final del curs, les persones joves participants han pogut programar i desenvolupar la seva pròpia aplicació. Cada jove es va centrar en una temàtica i va poder dissenyar l'aplicació a partir dels propis interessos.

Les persones que han participat apunten que els ha semblat un molt bon espai, tant per assolit aprenentatges en el món de les noves tecnologies com per conèixer altres joves amb els mateixos interessos i inquietuds per el món digital.

A continuació fem una breu explicació de cada una de les aplicacions creades i clicant sobre el nom de la persona participant podreu interactuar l'aplicació:

En Joan (12 anys) ha dissenyat una aplicació per ajudar a les persones a prendre decisions. Aquesta permet llançar uns daus o una moneda i obtenir un número o resultat aleatori.

En Harjit (15 anys) ha dissenyat una aplicació per rebre notícies d'última hora en relació als videojocs.

En Tian (16 anys) ha creat l'aplicació ‘Participació política' que és un simulador perquè la ciutadania pugui participar de forma directa en les decisions polítiques de la Generalitat de Catalunya.

L'aplicació d'en Genís (13 anys) és una ‘Pokédex' per emmagatzemar i classificar pokemons.

En Jordi (13 anys) ha dissenyat ‘GammingNews' que és una galeria de jocs per mòbil, selecciones el joc i un enllaç t'hi porta.

L'Unai (13 anys) ha creat un joc que et fa triar camins entre diferents opcions i està ambientat amb els dibuixos de Son Goku.

La Laura (13 anys) ha desenvolupat ‘La teva aplicació de Turisme!' enfocada a ajudar a les persones a poder trobar lloc on dormir, restaurants, activitats a fer, etc. Del país que escullin, de moment hi ha informació sobre Hawaii, Brasil i Cádiz.

La Judit (13 anys) ha creat ‘CosturApp' una aplicació on poder trobar patrons per confeccionar una peça de roba. Cada patró està linkat amb un videotutorial.

L'Ivan (16 anys) ha dissenyat ‘TaskApp', una aplicació que permet organitzar les tasques a realitzar al dia a dia i poder crear recordatoris.

La Viviana (13 anys) ha creat ‘TrainApp' per entrenar a casa les diferents parts del cos. Es pot escollir quina part entrenar i hi ha diferents vídeo-tutorials.

Aquesta formació està impulsada per la Mancomunitat la Plana i Creacció en el marc del Programa Treball, Talent i Tecnologia subvencionat per la Diputació de Barcelona. Es pot consultar la informació de totes les accions que s'estan portant a terme en el marc d'aquest programa