Estudiants de l’Institut visibilitzen l’ús de la bicicleta a Taradell

L'acció ha consistit en marcar a l'asfalt de diferents carrers uns símbols de bicicleta, i definir itineraris per arribar a l'Institut amb bici

Dilluns, 20/06/2022

En el marc del Servei Comunitari que ha de realitzar l'alumnat de l'Institut de Taradell, un grup d'estudiants ha col·laborat amb la cooperativa Taradell Sostenible (TARSOS) i l'Ajuntament de Taradell per visibilitzar l'ús de bicicleta al municipi. Així, set alumnes de l'Institut han definit itineraris per arribar amb bicicleta a l'Institut des de diferents punts del municipi, han pintat senyals horitzontals a la calçada per indicar aquests itineraris i han proposat nous aparcaments a diferents espais del poble. Per exemple, un dels itineraris que s'ha senyalitzat és des de la plaça del Sol fins a l'Institut, i alguns dels nous aparcaments que s'instal·laran en els propers mesos seran a la plaça de les Eres.

L'objectiu principal de l'acció és conscienciar als conductors de vehicles motoritzats sobre la presència de la bicicleta i altres vehicles de mobilitat personal, com els patinets, als carrers de Taradell, i promocionar l'ús de la bicicleta entre la ciutadania del municipi.

Cal explicar que el Departament d'Ensenyament, en el marc l'article 79.1 e) de la Llei d'educació, posa en marxa el Servei comunitari per a l'alumnat de 3r i 4t d'ESO, amb la finalitat de garantir que els estudiants, al llarg de la seva trajectòria escolar, experimentin i protagonitzin accions de compromís civíc, aprenguin en l'exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

Foto 4

Bicicleta 2

Bicileta 1