Es reprèn l’activitat intergeneracional entre joves i majors de 60 anys de Taradell

Dilluns, 25/04/2022

Intergeneracional-taller mòbils-2022

Després de dos anys sense poder realitzar activitats en les que joves i grans poguessin interactuar en espais d'aprenentatge comuns, aquests mesos de març i abril l'Associació de Jubilats i l'Institut de Taradell han començat a col·laborar a través del Servei comunitari. 

Al llarg de quatre dimarts consecutius, de 5 a 6 de la tarda, s'ha desenvolupat el taller de mòbils i tauletes per a persones jubilades a l'Associació de Jubilats del municipi amb la participació de 9 persones majors de 60 anys i 3 joves de 3r d'ESO de l'Institut de Taradell que han fet de mestres en noves tecnologies. 

Aquest projecte de caire comunitari ha permès promoure no només l'aprenentatge en l'ús de noves tecnologies en el col·lectiu de la gent gran, sinó que a més ha facilitat la interacció i cohesió entre diferents generacions. 

intergeneracional-taller-mobils-2022

L'aproximació de les persones grans al món de les noves tecnologies s'ha fet gràcies a aquesta experiència de mentoratge entre adults i joves. El benefici ha estat directe per totes dues parts, ja que els joves també han pogut posar en pràctica certes habilitats socials com l'escolta, la comunicació, la paciència, entre d'altres.  

A més, aquests han tingut l'oportunitat d'apropar-se al funcionament d'una entitat sense ànim de lucre com és l'Associació de Jubilats ja que abans d'iniciar-se el taller amb les persones grans inscrites, els joves van dedicar 4 hores a reunir-se amb membres de la junta directiva de l'entitat que els van mostrat què significa pertànyer a una entitat sense ànim de lucre, com s'organitzen, com programen les activitats, com es comuniquen amb les persones sòcies, etc. Un espai per poder conèixer de més a prop l'associació i que ha estat molt ben valorat pels joves.

intergeneracional-taller-mobils-2022

Durant la darrera sessió del taller es va realitzar un berenar de comiat amb totes les persones participants i es va fer entrega dels diplomes, com a reconeixement de la seva implicació i motivació en el projecte.