La ruta de l'aigua incorpora plafons sobre els valors ecològics de la flora i la fauna

El primer tram, del molí de l'Esquís a la Mare de les Fonts, mostra cinc panells amb els elements més característics de la zona

Dimecres, 28/02/2024

Recentment s'han instal·lat al llarg de la Ruta de l'Aigua de Taradell plafons explicatius sobre els animals i plantes que podem trobar durant el seu recorregut. Així mateix, també es poden consultar els diferents hàbitats que trobem en cada espai. Aquesta acció té com a objectiu la divulgació i la sensibilització d'aquesta ruta, que transcorre entorn de la riera de Taradell i del riu Gurri, i en la qual hi podem trobar elements de gran interès ecològic i històric com són fonts, preses, molins, canals i la depuradora.

Cartell instalat amb diferents animals i flora, i la seva descripcioAmb aquesta actuació es pretén divulgar i sensibilitzar la població sobre aquests espais i la seva funció ecològica i social, actual i passada, i sobre la flora i la fauna pròpia dels rius i del bosc de ribera. Sensibilitzar sobre el sistema aquàtic, per on transcorre la Ruta de l'Aigua, és salvaguardar i donar a conèixer els ecosistemes a la població d'una manera àgil i amena.

Els panells, creats per l'empresa Biodiversitat amb el taradellenc Jordi Baucells al capdavant, ens permeten descobrir a cada parada una mostra dels animals, plantes, fongs i paisatges que podem trobar-hi. Aquesta informació es pot completar amb el Catàleg Actualitzat de la Fauna Vertebrada de Taradell, que es va publicar al cinquè volum del llibre Nou Vint-i-u: Taradell història, imatges i memòria. Un catàleg que es va elaborar amb la informació dels darrers quinze anys comparada amb les dècades passades i que ajuda a plasmar la situació actual de gairebé 250 espècies de vertebrats.

En aquest primer tram de la ruta trobarem fins a cinc plafons amb una mostra representativa del medi en el qual caminem. Una mostra que ens ajuda a entendre el medi natural del curs de la Riera de Taradell al seu pas pels molins.