Els serveis municipals de Taradell ja disposen del primer vehicle 100% elèctric

El mes de juliol els operaris de la brigada ja han començat a utilitzar-lo en substitució del vehicle de gasoil

Dijous, 10/08/2023

L'Ajuntament de Taradell ha renovat un dels vehicles dels serveis municipals apostant per l'electrificació d'aquest nou cotxe, substituint un dels vehicles de gasoil del serveis municipals s'ha substituït per un nou vehicle elèctric de la marca Peugeot model e-RIFTER de 100 kW i 250 km. d'autonomia. L'adquisició d'aquest vehicle elèctric s'ha realitzat mitjançant un concurs públic i a través d'un contracte d'arrendament. D'aquesta manera, l'Ajuntament disposarà del vehicle elèctric durant els quatre anys que duri el contracte de rènting, i posteriorment retornarà el vehicle a l'empresa adjudicatària. L'import d'aquest arrendament és de 37.470,24 € durant els quatre anys de contracte, i part de la despesa es pagarà gràcies a la subvenció aconseguida del Programa d'incentius a la mobilitat elèctrica (MOVES III) de la Generalitat de Catalunya.

Vehicle elèctric de la brigada d'obres i serveis municipals de TaradellD'altra banda, cal destacar que el nou vehicle elèctric es carregarà al magatzem de Can Costa Centre Cultural, a on fa gairebé un any es va col·locar una instal·lació fotovoltaica per a autoconsum. Per tant, aquest vehicle municipal utilitzarà l'electricitat produïda a les plaques fotovoltaiques de la teulada de l'edifici, especialment a partir de la tarda que és quan es posa a carregar el vehicle. 

Finalment, cal remarcar que l'electrificació de la flota de vehicles municipals és un dels objectius estratègics de l'Ajuntament de Taradell per donar compliment al Pla de Transició Energètica del municipi i assolir els objectius europeus de reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle per l'any 2030 i 2050. A més, la substitució de vehicles de combustió amb combustibles fòssils per vehicles elèctrics també contribueix a la reducció de la contaminació atmosfèrica.

Logo Moves III