Els nous casos de Covid-19 es mantenen estables

Divendres, 27/11/2020

Els nous contagis per Covid-19 a Taradell, a diferència de la baixada intensa que s'ha produït arreu del país, s'han mantingut estables aquesta setmana. És per això que des de l'Ajuntament es demana el màxim de precaució i el seguiment de les mesures i restriccions establertes, sobretot en la interacció social. Els Guàrdies Municipals treballen intensament per evitar botellades i la saturació d'espais públics per sobre del permès, però els efectius són limitats en un municipi tan gran.

Dilluns hi va haver 14 nous contagiats; 13 dimarts, 16 dimecres, 14 dijous i 11 avui divendres. Fa just una setmana eren 13, amb una taxa de 197,42 per 100.000 habitants. Els casos d'avui donen una taxa de PCR positiva de 167,05: 18 punts per sota de la d'Osona, que és de 195,19 i, en canvi, 20 per sobre de la que té la Catalunya Central, de 147,82. Es dona la circumstància que dos municipis limítrofs que fa una setmana no tenien cap positiu ara en tenen, com Malla i Viladrau, mentre que Tona, Seva, Santa Eugènia de Berga i Sant Julià de Vilatorta han tingut baixades molt considerables, amb 9, 3, 5 i 5 casos nous aquest divendres, respectivament.

Per evitar aglomeracions, l'encesa dels llums de Nadal, prevista per aquest dissabte a les 6 a l'Espai 1 d'Octubre amb un castell de focs artificials, es mantindrà però sense la tradicional xocolatada. Malgrat l'aixecament, aquesta setmana, d'algunes restriccions, cal seguir actuant amb la màxima responsabilitat per part de tothom.